Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:00
Marseille - Monaco
arenasport2
Na programu od 08:00
Denver - Phoenix
arenasport3
Na programu od 09:00
PSG - Aalborg
arenasport4
Na programu od 07:45
Partizan NIS - Mornar
arenasport5
Na programu od 09:00
Elway to Marino
Otvori pretragu
Bleki
Fudbal
06.05.2021. • 19:22

MILENKOVIĆ SE PRISEĆA: Nisam ništa zarađivao od fudbala, a onda je došao Ivan Tomić!

Bleki
MN Press
Sada je reprezentativac Srbije i želja mnogih velikih klubova, a kao junioru nije mu se išlo kako treba.

Nikola Milenković je sada jedan od najboljih štopera u Italiji i želja mnogih velikih klubova. Velikani su spremni da izdvoje veliki novac da bi ga videli u svojim redovima, ali nije uvek to bilo tako. 

Kako je naveo u intervjuu za klupski sajt Fiorentine stigao je u Partizan sa 13 godina, ali nije uvek bio na terenu. Kada je stigao do U19 tima, postalo je teško. 

"Nije bilo lako jer nisam uvek igrao, nekada sam bio na klupi, a nekada nisam uopšte bio u sastavu. A svi hoće da igraju i teško je kada nisi u sastavu. Ali verovao sam u sebe. Posle toga je nas četiri ili pet otišlo u Teleoptik", istakao je Milenković. 

Godina u Teleoptiku je bila ključna, jer je sreo Ivana Tomića. Tek je on uvideo pravi potencijal mladog štopera. 

"Igrao sam pre nego što je on došao i plašio sam se da me opet ne stavi na klubu. Ali zapravo je to bio ključni period u mojoj karijeri, jer je on posle Teleoptika preuzeo Partizan i ja sam ga pratio. U prvoj sezoni sam nastupio na nekoliko mečeva, a onda sam počeo da igram stalno", prisetio se Milenković. 

A samo nekoliko godina pre toga mladi štoper se brinuo za svoju budućnost. Nije bio smatran da jednog od najbitnijih mladih igrača, pa čak nije imao ni ugovor. 

"Kada sam igrao za tim do 19 godina ja sam bio jedan od igrača koji nisu imali ugovor, jedva da sam išta zarađivao od fudbala. Kada je Tomić došao video je da sam dobar, a da nemam ni juniorski ugovor. Odmah sam na njegovo insistiranje potpisao profesionalni ugovor", navodi Milenković. 

A kada je ušao u prvi tim nije bilo prostora ni za kakvu grešku. To se u Partizanu jednostavno ne prašta. 

"Partizan se bori za titulu svake godine i svaki poraz je bolan. Kao igrači smo naviknuti na pritisak, zato volimo fudbal. Moraš da zaboraviš na pritisak, kada igraš moraš da se zabavljaš na terenu", istakao je Milenković, kome publika pored travnjaka izuzetno nedostaje. 

"Uvek me je motivisala publika, nebitno da li je u pitanju aplauz ili zvižduk. Aplauzi me motivišu, a zvižduci još više", otkrio je mladi štoper Fiorentine. 

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci