Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 08:30
Fabio Capello
arenasport2
Na programu od 07:30
Lazio - Fiorentina
arenasport3
Na programu od 08:30
Kiel - Flensburg
arenasport4
Na programu od 07:45
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 08:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
05.04.2020. - 20:32

"Kraj sezone u Seriji A? I septembar i oktobar su opcija!"

Gulivet/Getty Images/Pier Marco Tacca
Rekao je ovo vodeći čovek italijanskog fudbala Gabrijele Gravina

Serija A je, poput većine evropskih liga, stopirana zbog pandemije koronavirusa. Pojedini klubovi su suzdržani po pitanju eventualnog nastavka takmičenja.

Sa druge strane, predstavnici drugih izričiti su u stavu da takmičenje ne treba da se nastavi i da već sad treba zaključiti tabelu. Oni treći imaju stav da ligu treba nastaviti kad to bude dozvolila zdravstvena situacija.

Takvog stava je i predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina, koji u izjavi za Rai ističe da je jedna od opcija odigravanje utakmica iz ove sezone čak i tokom septembra i oktobra!

Pojedini mediji ranije su predstavili plan odigravanja utakmica ako bi liga počela, u najboljem slučaju, 20. maja, ali prvi čovjek italijanskog fudbala otišao je i nekoliko koraka dalje.

"Jedini ispravan način da je takmičenja za sezonu 2019/20. završimo u ovoj kalendarskoj godini, kako znamo i umemo. Radimo na nizu stvari kako bismo se sa ovom situacijom izborili najbolje što možemo. Postoji mogućnost da se utakmice iz ove sezone igraju u septembru i oktobru", naveo je Gravina, ne preciziravši kada bi, u tom slučaju, počela sezona 2020/21.

U trenutku prekida Serije A, na liderskoj poziciji se nalazio osmostruki uzastopni šampion Juventus, uz četiri boda više od Lacija.

IKada je riječ o pandemiji virusa korona, u Italiji je zabilježeno blizu 130.000 slučajeva zaraze, a preminulo je više od 15.000 ljudi, dok se u kritičnom stanju nalazi blizu 4.000.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci