Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Best Atletico Madrid
arenasport2
Na programu od 06:30
Pregled 2019
arenasport3
Na programu od 05:30
Finale 2017
arenasport4
Na programu od 06:00
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 06:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
05.04.2020. - 20:14

Danijele de Rosi o iskustvu u Argentini: Privilegija, ne mogu to da opišem

Guliver/Getty images/Paolo Bruno
Italijanski fudbaler je napustio Rim da bi obukao dres Boke i nije pogrešio.

Iako je u Argentini proveo samo šest meseci, to je bilo dovoljno da se u Evropu vrati prepun utisaka. Danijele de Rosi, čovek koji je godinama bio simbol Rome, oduševljen je Bokom Juniors.

Penzionisao se početkom ove godine, nakon što je odlučio da je dosta fudbala. Bogata kariejra je ukrašena trofejem sa Mundijala, a dodatnu dimenziju je dobila igranjem u južnoameričkom fudbalu.

Rimski derbi ume da bude vatren, Roma i Lacio su veliki rivali, ali... Atmosferu sa stadiona u Argentini teško je videti na bilo kom drugom stadionu na svetu. To je nešto što je teško preneti. Po rečima De Rosija, bila mu je čast da nosi dres Boke.

''Osećao sam privilegiju igrajući tamo. Ne mogu da vam opišem sve što sam doživeo. To je jedinstveno mesto, mnogo sličnije Italiji nego što mislimo. Mnogo ljudi ima italijansko poreklo. Oni imaju strast za sve, od hrane, preko muzike, do fudbala'', ističe Danijele.

Iskusni italijan je prokomentarisao i fudbal koji se igra u tamošnjem prvenstvu. Iako je odigrao samo sedam zvaničnih mečeva za Boku, video je neke karakteristične stvari.

''Možemo da pričamo o kvalitetu ili o taktici, da im to nedostaje. Ali, za šest meseci, ja nikada nisam video da je neki igrač odustao i da nije dao 200% svojih mogućnosti. Najleši deo boravka tamo je pogled na tribine. Oni imaju tu strast koja se u Italiji izgubila. Oseća se koliko vole klub'', dodaje legendarni fudbaler rimske ''Vučice''.

Bivši reprezentativc Italije je istakao da je ''Bombonjera'' najneverovatniji stadion na svetu, kao i da bi voleo da svaki fudbalski navijač oseti atmosferu na njemu. Iako se u Argentini nije zadržao predugo, očigledno je da se u Italiju vratio prepun sjajnih utisaka.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci