Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Selektor Jović
Fudbal
26.06.2022. • 11:03

SELEKTOR OMLADINACA ZADOVOLJAN NAKON BODA IZ TRI UTAKMICE: Neverovatna borba, ponosan sam na momke

Selektor Jović
fss.rs
Omladinska reprezentacija Srbije osvojila samo bod u grupnoj fazi Evropskog prvenstva

Bilo je to na startu protiv Izraela (2:2), da bi posle toga doživela blamažu protiv Engleske (0:4), pa na kraju izgubila i od Austrije (2:3).

Posle svega što se dogodilo selektor Aleksandar Jović naglasio je da je "zadovoljan i ponosan na ekipu i da su napravljene velike stvari".

"Zahvalan sam igračima na neverovatnoj borbi, ne samo na poslednjem meču, već tokom celog takmičenja. Uradili smo neverovatne stvari za plasman na EP, ostavili smo iza nas dosta selekcija koje su značajne u evropskom fudbalu, bili smo učesnici turnira od osam ekipa. Moram da budem ponosan na momke. Do poslednjeg trenutka borili su se za bod koji bi nas doveo u borbu za sedmo mesto i plasman na Svetsko prvenstvo, teško im je sada", rekao je Jović.

Prema njegovom mišljenju, ekipa je bila bolja od Austrije uprkos konačnom rezultatu.

"Bili smo bolji, imali smo više loptu u nogama, stvorili smo više šansi. Na najbolji način smo saznali šta u modernom fudbalu znače prekidi. Nije smelo da nam se dogodi da tri gola primimo posle kornera, ne sme to da se dešava ni slabijim ekipama. Pokušavali smo izmenama da dođemo do izjednačenja, nismo uspeli. Ostaje žal zbog SP, ali plasman na prvenstvo Evrope je podsticaj za naredne generacije".

Gleda selektor na sve ovo kao na proces učenja.

"Ovaj poraz nije neuspeh, već samo jedna stanica u putu, a ovakve utakmice i turniri spadaju u proces učenja mladih igrača. Napravljenj je dobar kamen temeljac, pa kada dođe sledeće Svetsko prvenstvo, da pokušamo da napravio iskorak. Momcima bih čestitao na zalaganju, trudu i borbi. Treba da dignu glavu, dostojno su predstavljali Srbiju", zaključio je Aleksandar Jović.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci