Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Gvardiola
Fudbal
23.11.2022. • 11:26

PRODUŽENA SARADNJA: Gvardiola na klupi Sitija do 2025. godine

Gvardiola
Tanjug/MTI via AP/Tibor Illyes
Nastavlja se potera za peharom Lige šampiona

Španski trener Pep Gvardiola produžio je ugovor sa Mančester sitijem i on će na klupi engeleskog šampiona ostati do 2025. godine.

Iskusni trener je na "Etihad" došao 2016. godine nakon uspešnih mandata u Barseloni i Bajernu, i za ovih šest godina je osvojio je pregršta trofeja.

Konkretno, kao trener prvog tima prdvodio je engleski tim na 374 utakmice, ostvario je 271 pobedu, što znači da ima procenat uspešnosti od 72,4 odsto. "Građani" su za to vreme postigli 921 gol i u klupske vitrine doneli 11 pehara, ali im nedostaje onaj najznačaniji - Liga šampiona.

Upravo je to i najveći cilj koji su pred njega postavili čelnici Sitija i imperativ je da se do pomenute 2025. godine osvoji trofej namenjen šampionu Evrope.

"Gvardilino putovanje sa Mančester sitijem se nastavilja i svi smo srećni zbog toga. On je već uradio mnogo toga za ovaj klub i organizaciju u njemu, pod njegovim vođstvom smo ostvarili mnoge dobre rezutate i verujem da ćemo nastaviti u tom pravcu", rekao je predsednik Kaldon al Maburak, dok je Gvardiola dodao:

"Hvala svima na poverenju i na pdoršci sve ove godine. Pred nama je još mnogo uspeha, imam osećaj da možemo da ostvarimo odlične rezultate i drago mi je što smo produžili saradnju".

Poslednje vesti

Poslednji video snimci