Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Salah
Fudbal
09.11.2022. • 16:45

PONUDA OD PET MILIJARDI DOLARA: Investitori iz Dubaija žele da kupe Liverpul

Salah
Arena sport
"Dubai Internešnl Kapital" ponovo planira kupovinu engleskog kluba

Engleski Liverpul mogao bi da dobije novog vlasnika i to za pet milijardi dolara, odnosno 4,3 miliona funti, prenose engleski i arapski mediji.

Investitori iz Dubaija ujedinjeni u fondu "Dubai Internešnl Kapital" planiraju da ponude pomenutu sumu aktuelnim vlasnicima "Fenvej sports grup Holdingu" za preuzimanje vlasničkog paketa akcija nad klubom sa "Enfilda", potvrđeno je iz "Arabijan Biznisu".

Bogataši iz Dubaija su bili na pragu kupovine Liverpula i 2007. godine, ali njihova ponuda od tadašnjih 360 miliona dolara nije bila prihvaćena. Sada se nadaju da će "Fenvej" prihvatiti pregovore.

Od momenta kada je "Fenvej" objavio da će osluškivati tržište i razmatrati evetualne ponude, u medijima su izašle brojne špekulacije oko mogućeg novog vlasnika. Britanski milijarder Pol Retklif je morao javno da demantuje svoj interes, ali se čini da će ponuda iz Dubaija biti razmatrana na "Enfildu".

Prošle godine investitori sa Srednjeg Istoka ponudili su tri milijarde funti za preuzimanje Liverpula, ali su bili odbijeni, prenose engleski mediji.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci