Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Blagoja Milevski
Fudbal
30.03.2022. • 13:31

MAKEDONCI REALNI: Nismo srećni, ali put do vrha je dug i trnovit

Blagoja Milevski
Tanjug/AP Photo/Luis Vieira
Selektor Severne Makedonije tužan zbog poraza a ponosan na ekipu

San o Svetskom prvenstvu nije dosanjan, ali budućnost selekcije Severne Makedonije je svetla, opšti je komentar svih u zemlji našeg južnog suseda posle poraza od Portugalije u baražu kvalifikacija za SP.

Razočarenje i ponos pomešani su u Severnoj Makedoniji. Uspeli su izabranici Blagoja Milevskog da obore jednog Golijata (Italija), ali drugog nisu. Pre svega jer su napravili jedan veći broj nedozvoljenih grešaka na ovakvom nivou da bi se u Portu savladala Portugalija, jedna od pet-šest najvećih fudbalskih sila na planeti.

"Da budemo realni, pred nama je veliki posao. Tačno je da smo pobedili aktulenog prvaka Evrope, tačno je da mogu da budem zadovoljan kako su momci odigrali protiv Portugalije iako sam nezadovoljan i razočaran rezultatom, ali moramo da budemo čvrsto na zemlji i da budemo svesni gde se trenutno nalazimo u odnosu na druge. Sve što smo uradili proteklih meseci u kvalifikacijama i sada u dva meča baraža sa top selekcijama Evrope daje nam jasan signal da smo na dobrom putu. Međutim, moramo da budemo realni i i da kažemo da smo još daleko. Očekuje nas još mnogo posla jer je naš put do vrha dug i trnovit", istakao je selektor Severne Makedonije Milevski, a prenosi "Ekipa.mk".

Poslednje partije moraju da posluže za analizu i motivaciju za naredna iskušenja koja stižu već u junu u Ligi Nacija.

"Ponosan sam na momke zbog njihovog angažmana i posvećenosti sa kojom nose nacionalni dres. Pokazuju sav potencijal koji nam daje nadu za budućnbost. Uvek je naredni meč onaj najvažniji, čekaju nas Liga Nacija, pa kvalifikacije za EURO. Mislim da smo na pravom putu, samo moramo da produžimo maksimalno posvećeni i jedinstveni sa željom da dostignemo nivo reprezentacija koje su na samom evropskom vrhu", dodao je Milevski.

Severna Makedonija ima jedan dobro izbalansiran sastav sa Elifom Elmazom (22), Enisom Bardijem (26) kao nosiocima igre, jednom većom grupom igrača u najboljim godinama: Ademi (30), Nikolov (27), Trajkovski (29), Musliu (27), Alioski (30), Dimitrievski (28), Stefan Ristovski (30) i nadolazećim snagama poput Darka Čurlinova (21) iz Šalkea, Milana Ristovskog (23)...

Većinu igrača je Bobi Milevski trenirao u mladoj reprezentaciji i taj kontinuitet u radu sa njima, uz pomenutu grupu iskusnijih igrača dali su ovaj rezultat.

"Bili smo bluzu velikog uspeha, želeli smo da pobedimo, dali smo najbolje od sebe ali to nije bilo dovoljno. Međutim, ubeđeni smo da smo dobra grupa, tim spreman da se bori za svaki gol. Korak po korak bićemo sve snažniji sa željom da se dokazujemo iz meča u meč. Ponosan sam na tim", napisao je napadač Aleksandar Trajkovski na twiteru.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci