Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:00
Arena Studio
arenasport2
Na programu od 17:00
Pregled kola
arenasport3
Na programu od 16:00
Spezia - Juventus
arenasport4
Na programu od 16:30
PAOK - Fridrichshafen
arenasport5
Na programu od 16:30
Benji
Otvori pretragu
Vukomanović i Jovanović u studiju TV Arena sport
Fudbal
21.07.2021. • 15:11

ZVEZDA U KAZAHSTANU: Arenini gosti pozvali na oprez

Vukomanović i Jovanović u studiju TV Arena sport
Arena sport printscreen
Gosti u studiju TV Arena sport pred utakmicu Kairat - Crvena zvezda bili su Ivan Vukomanović i Vukašin Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde od 16 sati igraju protiv Kairata prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Dva kluba imali su duele i 2015. godine, kada je Kairat bio uspešniji.

Vukomanović je naveo da je sada totalno drugačija situacija.

"Kairat je tada bio u boljoj poziciji i to je tada bila realnost. Ako želite da napredujete, morate da prihvatite realnu sliku da biste bili bolji. Sada je totalno druga slika. Zvezda je sada u dobroj situaciji, favorit je, i sa kvalitetom koji poseduje, trebalo bi da napravi dobar rezultat", rekao je Vukomanović.

Ipak, pozvao je na oprez.

"To je ekipa koja je u jeku sezone. Treba biti iskren, Kairat nije ekipa kakva je bila ranije, ali imaju odredjen kvalitet i domaći teren im je prednost. Zvezdu čeka težak meč, sa nadom da napravi dobar rezultat. Kairat ima svoje adute, poput Vagnera Lava. Imaju prednost domaćeg terena, klimu i grad u kom nije lako igrati", istakao je Ivan Vukomanović.

"Zvezda je kvalitetniji tim i sa dobrom organizacijom može da napravi rezultat i sa lakoćom da čeka revanš", dodao je gost Arene.

Vukomanović je izrazio nadu da će Zvezda nastaviti u ritmu iz prethodnih sezona.

"Zvezda igra možda i najvažniju utakmicu u kvalifikacijama jer će ovaj duel doprineti tome da će imati sigurno grupnu fazu, u kom god takmičenju ona bila", rekao je Vukomanović.

Učesnik duela sa Kairatom iz 2015. godine bio je tadašnji igrač Crvene zvezde Vukašin Jovanović.

Zvezda je u Kazahstan stigla praktično na dan utakmice, posle dugog leta iz Beograda, a Jovanović je istakao da to nije nimalo lako.

"Te stvari mogu da izmore igrače. Ali, mi smo profesionalci, plaćeni smo za to i sve to treba staviti na stranu. Ovo je jako bitna utakmica, veliki je ulog i takve stvari moraju da se zaborave. Ipak je ovo samo jedno takvo gostovanje, pitanje je gde će posle ići", rekao je Vukašin Jovanović.

On je dodao da je Zvezdi sada mnogo lakše kada kvalifikacije počinje u drugom kolu.

"Jako je teško kada već posle dve nedelje od završetka počinje novo prvenstvo. Svakom sportisti je odmor najbitniji. Mnogo je lakše krenuti od drugog kola", kazao je Jovanović.

Vukašin Jovanović je naveo da se nada najboljem mogućem ishodu u korist Crvene zvezde, a po njegovom mišljenju i nerešen rezultat bi bio dovoljan za mirniji revanš, ali da se nada pobedi.

Analizu Zvezdinog narednog rivala uradio je trener Srđan Blagojević, koji radi u Kazahstanu.

Blagojević je trener kluba Kaspij, sa kojim je nedavno u kazahstanskom kupu pobedio ekipu Kairata.

"Dosta su direktni, ne pridaju pažnju posedu lopte. Igra im se bazira na jako agresivnoj odbrani, na izraženim tranzicijama. Vrlo su direktni. Najopasniji su definitivno kada uzmu loptu protivniku u poslednjoj trećini terena", rekao je između ostalog Blagojević za TV Arena sport.

Blagojević je istakao da je takmičarski ritam prednost Kairata u ovom trenutku, a da je iskustvo igranja u evrokupovima na strani Zvezde.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci