Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 05:00
Najveći derbiji 2012/13
arenasport2
Na programu od 05:00
Porto - Kiel
arenasport3
Na programu od 05:30
Finale 2017
arenasport4
Na programu od 04:00
Jagodina - Crvena zvezda
arenasport5
Na programu od 05:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
05.04.2020. - 10:42

Liga šampiona MORA da se završi do 3. avgusta, nije bitno kako!

Guliver/ Michael Regan/Getty Images
UEFA je prvo rekla do kraja juna, pa promenila u "do daljeg", da bi za novi krajnji datum za završetak njihovih takmičenja (Liga šampiona i Liga Evrope) proglašen 3. avgust.

Ovo je instrukcija koju je zadao prvi čovek evropskog fudbala Aleksandar Čeferin u intervjuu za "ZDF" u kome je takođe saopštio ligama da "ne proglašavaju šampiona" bez odigravanja utakmica, pošto bi zbog toga mogli da budu i sankcionisni.

Liga šampiona je "zaglavila" u osmini finala, ostalo je da se odigraju još četiri revanš susreta, dok u Ligi Evrope, u istoj fazi takmičenja, nisu odigrani ni svi prvi mečevi.

U kom formatu će se igrati preostale utakmice?

Bilo je predloga da se promene pravila samo za ovu sezonu kako bi sve na vreme bilo kompletirano, a od takvih zamisli ne beži ni Aleksandar Čeferin.

"Može da se radi o trenutnom sistemu, ili sa samo jednom utakmicom, na osnovu žreba domaćinstva, ili na neutralnoj lokaciji... Za sada, sve ove situacije su u teoriji, pošto je situacija neuobičajena. Ono što je jasno jeste da Liga šampiona mora da se završi do 3. avgusta", poručio je za "ZDF" prvi čovek UEFA.

"Moramo da budemo fleksibilni, i radimo na tome da Ligu šampiona i Ligu Evrope vratimo tokom maja, juna i jula", dodao je on.

Prethodno je otkazano Evropsko prvenstvo, odnosno pomereno je za 2021. godinu, sve kako bi klubovi dobili prostora da završe nacionalna prvenstva do 30. juna, ali s obzirom na to da je pauza potrajala duže nego što se očekivalo - i što nema naznaka kada će korona virus prestati da nas muči - odlučeno je da se rok još produži.

Videćemo da li će UEFA umesto ukora Belgiji za proglašenje šampiona, možda morati i da preporuči ostalim ligama da na isti način zaključe ovu sezonu.
 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci