Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 13:30
Barcelona - Levante
arenasport2
Na programu od 15:00
Chelsea - Manchester City
arenasport3
Na programu od 14:00
Tondela - Farmalicao
arenasport4
Na programu od 14:30
Manchester City - Leipzig
arenasport5
Na programu od 14:30
199 Lives
Otvori pretragu
Dejan Stanković
Fudbal
20.07.2021. • 15:22

KAIRAT IMA PREDNOSTI, FIZIČKI SU DOMINANTNI I DIREKTNI: Stanković i ekipa odleteli za Kazahstan

Dejan Stanković
Profimedia
Crvena zvezda je počela sezonu remijem protiv Vojvodine, a u Kazahstanu se nadaju boljem rezultatu

Crvena zvezda je otputovala za Kazahstan gde je čeka prvi evropski duel ove sezone, a protivnik će biti dobro poznati Kairat.

Objavljen je i spisak fudbalera koji putuju u Almati, a pred sam polazak ekspedicija Crvene zvezde se susrela sa Novakom Đokovićem, koji je u isto vreme leteo za Tokio na Olimpijske igre. 

Pred poletanje za daleki Almati Stanković je još jednom ponovio da je Kairat u prednosti jer su zbog sistema takmičenja u njihovoj ligi sada u punoj takmičarskoj formi. 

"Kairat ima prednost jer su u stopostotnom takmičarskom ritmu što se videlo protiv Makabija iz Haife, za koga mislim da je kvalitetnija, organizovanija i talentovanija ekipa. Međutim, Kazahstanci su to uspevali da nadomeste na trkačkom planu sa jednom lakoćom i fizičkom dominacijom. Bili su direktni bez mnogo okolišanja, dobri iza lopte, tvrdi, hteli su da dobiju što više duela i u tome uspevali, jer imaju sedam izvanrednih skakača. Radili smo na dosta detalja za ovu utakmicu i što se tiče igre i nekih sitnica koje bi mogle da donesu prevagu na sutrašnjem meču", rekao je Stanković za klupski sajt.

Nije moglo dalje da se ide u kvalifikacijama, ali tim će morati da se prilagodi na dug put, razliku u vremenskim zonama...

"Došlo nam je najdalje moguće mesto, ali mi smo profesionalci i njima će takođe biti tako u povratku. Držaćemo se naše satnice i programa, kao da igramo u četiri sata popodne po našem vremenu. Tako ćemo organizovati ustajanje, sastanke i odlazak na stadion. Kada se približavaju ovakve utakmice, treba biti hrabar, inteligentan i organizovan. Ništa nije dobijeno niti izgubljeno. Kada nađeš ravnotežu između ta dva, onda si pobednik. Imam grupu sjajnih momaka i klub je učinio sve u toku prelaznog roka da budemo što jači. Spremni smo fizički i koncentrisani, i ovo je jedna lepa prilika da se i ove godine upišu zlatnim slovima u istoriju", kazao je Stanković.

Problema sa povredama nije bilo i ceo tim je Stankoviću na raspolaganju. 

"Hvala Bogu svi su zdravi izašli sa priprema i sada sam na slatkim mukama koga da stavim u tim. Najbitnije mi je da ekipa diše kao jedan. Svi razumemo datu situaciju. Nemam dvojbe oko startnih 11. Svako iz grupe može da doprinese uspehu kluba", zaključio je Stanković. 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci