Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 12:00
Young Boys - Villarreal
arenasport3
Na programu od 12:15
LA Lakers - Golden State
arenasport4
Na programu od 12:30
Spartak Moskva - Leicester
arenasport5
Na programu od 13:30
The House Of Steinbrenner
Otvori pretragu
Nikola Lazetić
Fudbal
24.09.2021. • 16:53

LAZETIĆ NA OTVARANJU SAJMA SPORTA: Predsednik Vučić podiže sport na viši nivo

Nikola Lazetić
(MN PRESS)
U Beogradu je otvoren 10. Sajam sporta

Na beogradskoj Adi ciganliji u petak je otvoren Sajam sporta u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Sajam sporta biće održan na sportskim terenima popularnog izletišta u Beogradu od 24. do 26. septembra od 10 do 18 časova.

Fudbalski savez Srbije tradicionalno učestvuje na Sajmu sporta, a ove godine u okviru kampanje "Fudbal je za devojčice" promoviše ženski fudbal kroz turnir formata 4+1.

Otvaranju na Adi ciganliji prisustvovao je i direktor svih selekcija FSS, Nikola Lazetić.

"Želeo bih da se zahvalim velikom šampionu ministru Vanji Udovičiću. Uvek nam je izlazio u susret i pomogao. FSS je pokrenuo mnogo akcija, a jedna od njih je da se promoviše ženski fudbal, da se podigne na viši nivo. Cilj je bio da podignemo svest kod građana Srbije da je fudbal za sve, i za devojčice. Mi kroz fudbal pokazujemo da smo ravnopravni na terenu i u društvu", rekao je Lazetić.

Nekadašnji fudbaler danas jedan o čelnika Fudbalskog saveza Srbije zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na svemu što čini, ne samo za fudbal, već sport u celini.

"Moram da se zahvalim predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Pored mnogo ozbiljnijih problema kojima se bavi, uvek nađe vremena i razumevanja za nas. Kroz svoj autoritet i svoje intervjue ukazuje na značaj sporta u društvu i zbog toga smo dostigli visok nivo. Takođe, zahvalio bih se sponzorima, državnim firmama koje ulažu novac. Mi ćemo se truditi taj novac usmerimo prema dečjem i bazičnom fudbalu, instruktorsku službu, na taj način ćemo pokušati da napravimo nove šampiona", rekao je Nikola Lazetić.

Veliki šampioni nisu primer samo na terenu, već i van njega.

"Reči Vanje Udovičića su me emotivno dirnule. Sve je rekao. Bez obzira na to koliko pobeda imate, koliko ste medalja osvojili, od stare slave se ne živi. Za nas sportiste važi pravilo da svakog dana moramo da se dokazujemo i da potvrđujemo vrednost. Bitno je da budemo dobri u porodici, među prijateljima. To su poruke koje moramo da šaljemo mladima. Veliki i uspešan sportista ne možeš da budeš ako nisi lojalan porodici, društvu i državi koji predstavljaš. Kao direktor svih selekcija u FSS imam kontakt sa raznom decom iz dijaspore. Video sam šta znači biti patriota i lojalan svojoj zemlji. Znate koliko ima dečaka i devojčica rođenih u inostranstvu, koji vuku korenje iz Srbije. Bez ikakvog razmišljanja kada dobiju poziv FSS da uzmu dvojno državljanstvo, kod njih proradi patriotizam i prihvate poziv, bez obzira na to što su igrali za Nemačku, Italiju, Francusku i druge fudbalske velesile. Mi smo sportska i patriotska nacija. Mi smo zemlja koja ima bogatstvo u svakom smislu te reči, a najviše imamo sportskih šampiona", rekao je Nikola Lazetić. 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci