Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
otvaranje stadiona u Kruševcu
Fudbal
27.06.2022. • 14:56

KRUŠEVAC DOBIO NOVI STADION: Objekat namenjen fudbalerima i atletičarima

otvaranje stadiona u Kruševcu
fss.rs
Izgradnja je započeta prošle godine

Svečanim presecanjem crvene vrpce danas je Srbija postala bogatija za još jedan sportski objekat – stadion "Sportski centar Jedinstvo 1936“ u Kruševcu.

Čin otvaranja upriličili su Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, zamenik predsednika FS Srbije Nenad Bjeković i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Stadion jedinstvo u Kruševcu
Foto: fss.rs

"Dragi moji sportski prijatelji, hvala gradu Kruševcu što ste mi pružili priliku da vas u ime FS Srbije pozdravim i da se zahvalim, jer ste vi grad koji najviše ulaže u fudbalsku infrastrukturu i terene. Zato sam siguran da će Kruševac uskoro biti na fudbalskoj mapi koju zaslužuje, ne samo u Srbiji, nego i u Evropi. Verujem da će na ovom terenu vrlo brzo trčati neki novi fudbalski talenti zbog kojih će Kruševac i Srbija imati razloga da budu ponosni“, istakao je Nenad Bjeković.

Svečanosti su još prisustvovali direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, predstavnici Partizana i Crvene zvezde, JP "Koridori Srbije“ i nogi drugi.

Izgradnja multifunkcionalnog sportskog objekta "Jedinstvo 1936“ počela je pre tačno godinu dana. Namenjen je prevashodno atletskim i fudbalskim takmičenjima. Projekat je uspešno realizovan zahvaljujući inicijativi grada Kruševca, izdvojenim sredstvima iz gradskog budžeta, kao i donatorima od kojih je FSS obezbedio travnatu podlogu, drugu na teritoriji grada Kruševca koji može da se pohvali sa četiri fudbalska stadiona.

Inače, pre svečanog otvaranja stadiona najboljima iz minulih prvenstava Okružnih liga Rasinskog okruga pehare, medalje i druga priznanja uručio je predsednik FK Rasinskog okruga Vladan Gašić.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci