Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Grafičar
Fudbal
04.12.2022. • 10:00

GRAFIČAR IGRA STRAŠAN FUDBAL: Zvezdina deca slavila protiv Liferinga

Grafičar
(MN PRESS)
Izabranici Marka Neđića ubojiti protiv filijale austrijskog šampiona

Fudbaleri Grafičara su na prijateljskoj utakmici igranoj u petak protiv austrijskoj Liferinga napravili lepo iznenađenje i slavili sa 3:2.

Samo nekoliko dana nakom remija sa Šturmom (3:3), izabranici Marka Neđića su pokazali zube i pobedili Salcburgovu filijalu, odnosno, jednu od akademija koja se smatra među najboljima u Evropi, a koju su između ostalog prošli Banjamin Šeško i Erling Haland.

Grafičar je poveo golom štopera Falua u trećem minutu, što je bila najava odličnog meča. Salcburgova deca su izjednačila brzo, posle greške pomenutog Falua... Utakmica je u tom trenutku dobila na ozbiljnom intenzitetu. Pucalo je sve pred oba gola. Mnogo toga u igri Grafičara kreirao je Jovan Mituljikić, povremeno se zabavljao, ali je bio priseban u ključnim trenucima. Utakmica je imala prefiks prijateljske, međutim, pucalo je sve od seniorskih startova. Zadnji vezni Liferinga, Dijabate, je davao ton igri austrijskog tima, povremeno i preterivao sa oštrim startovima.

Vrlo živahno je bilo i u drugom poluvremenu. I opet su braća Mituljikić organizovala prvu akciju s nekoliko dodira, izbacivši iz ležišta kompletnu postavu Salcburgove dece. Nisu nagrađeni tada, ali jesu u 50. minutu kada je Bubanj asistirao, a Nikola pogodio.

Vratio se Lifering golom iz jedanesterca, posle greške Davida Petrovića. Delovalo je da su igrači iz Salcburgove akademije fizički jači i spremniji od vršnjaka iz Beograda. Ali Grafičar nije odustao ni za pedalj. Čekao je da pokaže tehničku moć u još jednoj akciji.

Kako je to u tom 65. minutu sve delovalo fudbalski: Knežević do Jovana Mituljikića, potom je Nikola kroz šumu nogu provukao loptu do Mateje Bubnja za najlepši trenutak na meču. Ispostaviće se - za konačan rezultat.

Izdržao je Grafičar pritisak Liferinga u finišu s igračem više, pošto je isključen levi bek David Petrović.

Čak je i rezervista Dankan mogao da postigne četvrti gol, pošto su još jednu akciju „zamesili“ Knežević i Mituljikić.

Bila je ovo još jedna u nizu preporuka, pre svih Nikole Kneževića, Mateje Bubnja i braće Mituljikić prvom timu, koji ih bez sumnje čeka u veoma skoroj budućnosti.

Prijateljska utakmica: Lifering - Grafičar 2:3, ceo meč

Poslednje vesti

Poslednji video snimci