Vesti iz košarke

Jordan i Iran očekivano eliminisani sa Mundobasketa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2023 14:10
Jordan i Iran očekivano eliminisani sa Mundobasketa FIBA

Posle Libana, Francuske, Finske, Meksika, Egipta i Filipina, Mundobasket je već posle drugog kola završen za Jordan i Iran.

Jordan je tek posle produžetka poražen od Novog Zelanda 95:87 (85:85), pa će biti poslednji u grupi "C". Uprkos pobedi, ni Novi Zeland ne može mnogo da se nada jer za prolaz će morati da pobede Grčku.
 

Novi Zeland je na 15 sekundi pre kraja vodio 85:81, ali je mestralni Rondi Holis Džeferson pogodio "trojku" uz faul i sa četiri poena doneo Jordanu produžetak. U njemu su Novozelanđani bili mirniji i kvalitetniji. Izajava Le Afa je sa 23 poena bio najefikasniji kod pobednika, dok je Holis Džeferson ubacio 39 poena, uz devet skokova i četiri asistencije.

Iranci su bili nadomak pobede nad Obalom Slonovače u grupi "G" jer su na šest sekundi pre kraja vodili 69:68. Onda je selektor Hakan Demir dobio tehničku grešku protestvujuči zbog faula, a Solo Diabate je ubacio sva tri bacanja. Behnam Jakšali je promašio trojku za pobdu sa zvukom sirene.

Nisre Zuzua sa 17 poena bio je najefikasniji u timu Obale Slonovače, koju vodi selektor Dejan Prokić, a Behnam Jakšali sa 19 poena u Iranu. U poslednjem kolu Obalu Slonovače čeka Brazil.