Vesti iz košarke

Srbi u konkurenciji za individualne nagrade na Mundobasketu: Bogdanović osmi na listi, Jović u Top 10

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2023 21:00
Srbi u konkurenciji za individualne nagrade na Mundobasketu: Bogdanović osmi na listi, Jović u Top 10 MN Press

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) voli da se bavi rang listama na Mundobasketu. Do sada su objavili nekoliko "power rankinga" reprezentacija, a sada je došao i na red da se pozabave indvidualnim nagradama. Tj. favoritima za osvajanje MVP titule i nagradom za najboljeg mladog igrača prvenstva.

Srbija je i tu prisutna. Na listi "mladih nada", nalazi se Nikola Jović i to na devetom mestu kandidata. Kako na zvaničnom sajtu FIBA piše, budući da su "orlovi" oslabljeni neigranjem Nikole Jokića i Vasilija Micića, košarkaš Majamija će imati priliku da pokaže svoju svestranost, i da se uz Bogdana Bogdanovića, pojavi kao potencijalni lider Srbije.

Iznad njega, na prvom mestu je Džoš Gidi iz Australije, zatim slede Paolo Bankero (SAD), Žan Montero (Dominikanska Republika), Zek Idej (Kanada), Kai Soto (Filipini), Huan Nunjez (Španija), Mateo Spanjolo (Italija) i Usman Garuba (Španija).

 

 

Što se tiče liste kandidata za MVP trfej, Bogdan Bogdanović postavljen je na osmoj poziciji. U obrazloženju FIBA piše, da Srbija nema veliki pritisak rezultata, ali da još uvek ima dovoljno zvezda u ekipi i talenta da se bore za medalje.

Bogdanović daje Srbima snagu koja može da postigne domete u bilo kom trenutku, kao što je pokazao kao najbolji strelac na Svetskom prvenstvu 2019. godine, istovremeno pružajući vođstvo potrebno za pobedu u velikim utakmicama, stoji u obrazloženju.

Iznad Bogdana su Entoni Edvards (SAD), Rudi Gober (Francuska), Šej Gildžes-Aleksander (Kanada), Luka Dončić (Slovenija), Denis Šreder (Nemačka), Vili Ernangomez (Španija) i Džoš Gidi (Australija).

Srbija takmičenje na Mundobasketu počinje sutra od 14 časova, a prvi rival "orlova" biće reprezentacija Kine.