Evroliga

Nema tajni između Partizana i Fenera: Krucijalna utakmica za "parni valjak"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2023 15:54
Nema tajni između Partizana i Fenera: Krucijalna utakmica za "parni valjak" MN Press

Pred košarkašima Partizana su dve utakmice koje bi i te kako mogle da odrede sudbinu "parnog valjka" u Evroligi. Crno-beli će prvo ugostiti Fenerbahče, a onda narednog četvrtka i berlinsku Albu, koja je timu trenera Željka Obradovića na početku takmičenja nanela težak poraz u prestonici Nemačke.

Sa dva trijumfa iz dva pomenuta duela, Partizan bi imao otvoren put ka Top 8 fazi najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja. Toga su svesni i u Humskoj.

Iz Partizana su saopštili da vlada veliko interesovanje za meč sa turskim klubom i apelovali su na navijače da zbog mogućih gužvi na ulazima dođu ranije u dvoranu. Klub je apelovao na navijače na fer i sportsko navijanje uz maksimalno poštovanje svih aktera meča.

Obradović kaže da su "crno-beli" spremni za sutrašnji duel sa Fenerbahčeom u 25. kolu Evrolige. Inače, Partizan je u prvoj utakmici dva tima pobedio u Istanbulu 73:72. 

"Prilično neobična situacija, jer su već neko vreme bez utakmica zbog svega što se desilo, nažalost. Prekinuto je prvenstvo, nisu igrali u Kupu, ni tu utakmicu Evrolige. Bilo je nekih informacija da su planirali da igraju i neke prijateljske utakmice, ali nemamo nekih informacija više osim rezultata. Ono što je bitno da su im se vratili neki igrači. Lepa je i vest da je Nemanja Bjelica počeo da trenira sa ekipom", rekao je Obradović, a preneo je zvanični sajt Partizana. 

Trofejni trener je istakao da ekipa Fenerbahčea može da igra sa različitim postavama. 

"Što se tiče načina igre Fenerbahčea, poznato je da imaju nosioce, mogu da igraju sa različitim postavama, da igraju sa tri visoka igrača i onda ima dosta promena u odbrani. Mogu da igraju i sa niskom postavom i onda da traže rešenja u šutu za tri poena. Sve to znamo i probali smo da se pripremimo kao prvi put kada smo igrali sa njima", poručio je Obradović. 
Košarkaš Partizana Joanis Papapetru izjavio je da očekuje težak meč. 

"Fenerbahče je vrlo dobar tim, trenutno su ispred nas na tabeli. Pripremamo naše stvari i bićemo spremni da damo sve od sebe. Ovo je krucijalna utakmica za nas zbog situacije na tabeli. Znamo da su veoma iskusan i dobro vođen tim od strane trenera. Zbog toga moramo biti na svom maksimumu", rekao je Papapetru. 

Partizan i Fener sastaju se u četvrtak od 21 sat u "Štark areni".

Evroliga, 25. kolo

Četvrtak

Makabi TA - Bajern 20.05
Milano - Panatinaikos 20.30
Real Madrid - Žalgiris 20.45
Partizan - Fenerbahče 21.00

Petak

Crvena zvezda - Alba 19.00
Lion - Anadolu Efes 20.00
Valensija - Olimpijakos 20.30
Virtus - Baskonija 20.30
Barselona - Monako 20.45

 

Standings provided by Sofascore