Vesti iz košarke

Ponitka o potpisu za Partizan: Oduvek sam sanjao da igram za Željka Obradovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.08.2023 16:00
Ponitka o potpisu za Partizan: Oduvek sam sanjao da igram za Željka Obradovića MN Press

Poljski košarkaš Mateuš Ponitka izjavio je da je uvek želeo da igra za Željka Obradovića.

Košarkaški reprezentativac Poljske potpisao je polovinom jula dvogodišnji ugovor sa Partizanom.

"Bilo je ponuda, ozbiljno sam razgovarao sa Makabijem. Međutim, oduvek sam sanjao da igram za Željka Obradovića, da vidim kakav je čovek na terenu i van njega. Slušao sam mnogo o tome, ali nikada nisam video uživo. Za mene je čast što mogu da učim košarku od njega. To je glavni razlog što sam došao. Ne pare, ne život u Beogradu, nego da nešto naučim od najvećeg trenerskog uma", izjavio je Ponitka.

Partizan je bio blizu dovođenja Nikole Mirotića, ali se na kraju sve izjalovilo i reprezentativac Španije završio je u Milanu.

"Da, čuo sam nešto o tome... Nemam društvene mreže, pa ne znam kako stvari funkcionišu na tim platformama, ali sam pročitao neke tekstove o Mirotiću i Partizanu, kao i nekim drugim klubovima, video sam da je bilo veliko interesovanje za njega. Što je i normalno, jer je u pitanju veliki igrač, jedan od najboljih u Evroligi i gde god da ode, biće veliko pojačanje. Ne znam tačno šta se dogodilo sa Partizanom, zašto nije došao, ali možda ću nešto čuti tokom sezone. Izabrao je Milano, tamo će biti dosta jakih igrača, sa velikim potencijalom. Njegova je odluka, ne znam ga lično, ali izabrao je Olimpiju i tamo će biti dosta jaka ekipa", kazao je on.

Krilni košarkaš je prošle godine sa selekcijom Poljske osvojio četvrto mesto na Evropskom prvenstvu. On je u Partizan stigao iz Panatinaikosa, a pre toga je igrao za Ređo Emiliju, Zenit, Lokomotivu Kubanj, Tenerife, Karšijaku, Zjelonu Goru, Ostende i Prokom.