Vesti iz košarke

Luka Dončić jedva čeka početak SP: Prošli Eurobasket nas je motivisao, hoćemo zlato!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2023 08:25
Luka Dončić jedva čeka početak SP: Prošli Eurobasket nas je motivisao, hoćemo zlato! MN Press

Luka Dončić ispoštovao je svoju reč. Braniće boje Slovenije na predstojećem Svetskom prvenstvu u košarci. Marljivo je radio tokom leta na svojoj kondiciji i u punom pogonu dočekuje Mundobasket koji je na programu od 25. avgusta do 10. septembra.

Sa nacionalnim timom već je osvojio Evropsko prvenstvo, a uspeh iz 2017. pokušaće da ponovi i ove godine. Prema njegovim rečima, ambicija u taboru "zmajčeka" ne manjka, naročito posle neupešnog Eurobasketa prošle godine.

"Kao i na svakom turniru, cilj je da osvojimo prvenstvo. Prošlogodišnji neuspeh na Eurobasketu nas nije previše razljutio već nas je motivisao. Morate gledati napred, nije bitno šta se desilo prošle godine", rekao je Dončić.

U finišu protekle sezone bilo je mnogo reči o njegovoj fizičkoj spremi, pa je ovog leta marljivo radio na sebi. Zbog napornog rasporeda u NBA ligi, Evropsko prvenstvo dočekao je sa povredama, ali je ovaj put u punom pogonu!

"Bolje se osećam ove godine, to je jasno. Mnogo bih pohvalio kondicionog trenera koji me je forsirao", rekao je i dodao:

"Čast mi je što sam kapiten. Trener i igrači su doneli odluku. Zadovoljstvo mi je da igram za nacionalni tim, a kako nisam igrao od desetog aprila ne mogu da dočekam utakmice", rekao je Dončić.

 

 

Kratko je i prokomentarisao prethodnu sezonu u dresu Dalasa gde je u proseku beležio nestvarnih 32 poena, osam skokova i isto toliko asistencija po meču.

"Ne razmišljam o tome trenutno. Samo mi je Slovenija u mislima sada, ali je Dalas na pravom putu", podvukao je as Maveriksa.

Slovenija se nalazi u Grupi F sa Gruzijom, Venecuelom i Zeleonortskim Ostrvima, dok je, podsetimo, Srbija u Grupi B sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom.