Vesti iz košarke

Dončić je megazvezda, ali nije Jusein Bolt: Aleksandar Đorđević bez euforije govori o Slovencu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2023 19:25
Dončić je megazvezda, ali nije Jusein Bolt: Aleksandar Đorđević bez euforije govori o Slovencu MN Press

Luka Donćić stalno ponavlja da obožava da igra za reprezentaciju svoje zemlje i nikada se ne žali na umor od obaveza u NBA ligi, a njegovo prisustvo u košarkaškoj reprezentaciji Slovenije diže šanse toj zemlji na svakom velikom takmičenju pa i na predstojećem Svetskom prvenstvu u tri zemlje. 

Ima, međutim, onih koji imaju potrebu da podsete da jedna lasta ne čini proleće, barem ne u kolektivnim sportovima, kao što je slučaj sa srpskim srtručnjakom na selektorskoj klupi Kine, Aleksandrom Đorđevićem. 

"Košarka nije individualni sport. Luka Dončić nije Jusein Bolt, uz sve poštovanje. Svima je potrebna moć i snaga tima da postigne rezultate. Niko od nas ne bi osvojio medalje da nemamo fantastične ljude pored sebe. Na prvom mestu su saigrači i treneri", jasan je jedan od naših najboljih košarkaša svih vremena. 

Bivši strateg Srbije i više evropskih klubova, naravno, izuzetno ceni superstara Dalasa, bez čijih poena i skokova ne bi 2017. godine bivša jugoslovenska republika slavila titulu prvaka Evrope. 

"Luka Dončić je megazvezda, a postaje svetska zvezda. Još je mlad i ima ogroman talenat. Čestitam mu na svemu što je postigao i želim mu puno uspeha na daljem putu. Luka je jedinstven, ali čekaju ga novi izazovi i ciljevi", smatra Đorđević. 

Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10 septembra, a Dončić će sa ekipom igrati u grupi sa Zelenortskim ostrvima, Gruzijom i Venecuelom, dok je Kina jedan od protivnika Srbije u grupnoj fazi.