Vesti iz košarke

Srpske košarkašice danas od 15.00 protiv Mađarske

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.06.2023 09:55
Srpske košarkašice danas od 15.00 protiv Mađarske MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas  od 15.00 u Ljubljani igra protiv Mađarske meč trećeg kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Srbija je prva na tabeli grupe D sa četiri boda, dok su Turska i Mađarska sakupile po tri, a Slovačka je poslednja sa samo dva boda.

Selektorka Srbije, Marina Maljković, istakla je selekciju Mađarske kao veoma kvalitetnog rivala:

"Mađarska je mnogo jak, neugodan protivnik. Igraju veoma agresivno, veoma požrtvovano. To su igračice iz najjačih mađarskih klubova, a već smo pričali o njihovoj ligi. Ne postoji nijedna koja ne igra Evroligu, u najgorem slučaju je u Evrokupu, i to na vrlo ozbiljnom nivou. Stvarno zaslužuju svaki respekt. Igraju jako dobro. Okej, izgubile su sada od Turske u poslednjim sekundama, ali sve što su pokazale do sad je stvarno dobro. Sa ovom igrom kao protiv Slovačke, nemamo šta da tražimo", izjavila je Marina Maljković.

U drugom meču poslednjeg kola grupe D od 20.45 časova će igrati Turska i Slovačka. Prvoplasirani tim plasiraće se direktno u četvrtfinale EP, dok će drugoplasirani i trećeplasirani za prolaz među osam najboljih ekipa Starog kontinenta morati da razigravaju sa timovima iz grupe C u kojoj se nalaze Slovenija, Francuska, Nemačka i Velika Britanija.