Vesti iz košarke

Teško je, ali moramo da nastavimo dalje: Danilo Anđušić utučen posle poraza u polufinalu Kupa "Radivoja Koraća"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 09:00
Teško je, ali moramo da nastavimo dalje: Danilo Anđušić utučen posle poraza  u polufinalu Kupa "Radivoja Koraća" MN Press

Imali su košarkaši Partizana 18 poena viška krajem prvog poluvremena polufinalne utakmice "Kupa Radivoja Koraća" protiv Crvene zvezde, a onda su sve to u drugom periodu prosuli i ostali bez finala (75:83).

Raspala se igra crno-belih u tom periodu, pre svega u odbrani, na šta su se nadovezali i nerezonski šutevi u napadu, pa je poraz bio neminovan.

"Ne znam šta da kažem posle ovakvog poraza. Mislim da smo samo sebe pobedili. Otvorili smo utakmicu sjajno, igrali kako smo želele i stekli veliku prednost. Posle se sve promenilo. Dozvolili smo rivalu lake poene, ušli u bonus i pravili loše faulove, što je Zvezda iskoristila i okrenula utakmicu u svoju korist", rekao je posle utakmice Anđušić koji je priznao da je defanzivno izdanje njega i njegovih saigrača bilo veoma loše:

"Nije karakteristično, ali mislim da smo imali više problema u odbrani nego u napadu. Ponovo smo primili više do 80 poena, a znamo da smo utakmice koje smo dobijali svodili rivale na ispod te brojke. Zvezda je ubacila preko 50 poena u drugom poluvremenu i to je razlog poraza".

Forma u kojoj su se košarkaši Partizana nalazili pre završnog turnira Kupa "Radivoja Koraća" u Nišu je obećavala mnogo više od plasmana u polufinale, ali kako Anđušić kaže, crno-beli moraju da nastave dalje

"Svima nam je teško posle onoga što je bilo sinoć u Nišu jer smo ostali bez jednog trofeja. Ali, sezona je duga, danas je već novi dan, okrećemo se takmičenjima koji su nam ostali i da nastavimo sa igrom koju smo imali do sada", istakao je Anđušić.