Evroliga

Šćepanović veruje u Partizan: Loptica psihološke opterećenosti je sada u Realovom dvorištu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2023 12:08
Šćepanović veruje u Partizan: Loptica psihološke opterećenosti je sada u Realovom dvorištu MN Press

Partizan od 21.00 večeras gostuje Real Madridu u odlučujućoj petoj utakmici četvrtfinala Evrolige.

Bivši igrač i trener crno-belih, Vlado Šćepanović, izjavio je da je Partizan igrački u mnogo boljoj poziciji od madridskog kluba:

"Sve se svelo na jednu utakmicu. Jednostavno, po meni nema velikih tajni. Posle četiri utakmice ekipe se košarkaški vrlo dobro poznaju i odlučivaće psihološki momenat. Po meni su šanse 50-50. Partizan ima svoje prednosti, Real igra opet na svom parketu i uradiće sve da se ovog puta ne ponovi scenario iz prva dva meča. Partizan je igrački u mnogo boljoj poziciji od Reala. Deficitarni su na poziciji četiri i ne znam da li će uspeti da pronađu rešenje na toj poziciji protiv Ledeja koji je četvrti meč odigrao fenomenalno. Veliko je pitanje sa kojim igračem će oni to da pokriju", istakao je Šćepanović za "Mozzartsport", pa dodao:

 

 

"Loptica psihološke opterećenosti se sada prebacila u Realovo dvorište. Igraju kod kuće, svi očekuju da sa povratkom serije u Madrid Real bude pod većim pritiskom nego Partizan. I kada je serija počinjala, Real je uslovno bio favorit. Sada se ponovo loptica vraća Realu, videli smo i u javnosti kako su ispraćeni za Beograd posle 0:2. Sada su očekivanja takva da moraju da opravdaju ulogu favorita, što bi mogla da bude Partizanova prednost", zaključio je Šćepanović.

Pobednik majstorice između Reala i Partizana u polufinalu Fajnal-fora igraće protiv Barselone, dok će rival Oimpijakosu biti pobednik petog duela između Monaka i Makabija.