Evroliga

Barselona na Fajnal for definitivno ide bez Korija Higinsa: Američki bek otišao na bolovanje posle operacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2023 19:00
Barselona na Fajnal for definitivno ide bez Korija Higinsa: Američki bek otišao na bolovanje posle operacije MN Press

Barselona se prva od svih učesnika plej-ofa košarkaške Evrolige plasirala na Fajnal for, pa se uveliko priprema za polufinale sa Partizanom ili madridskim Realom, ali ko god od potencijalnih rivala Katalonaca da dobije sutrašnju majstoricu (21.00) neće morati da se bavi Korijem Higinsom prilikom pravljenja taktike za utakmicu u Kaunasu. 

Američki bek definitivno je ispao iz konkurencije za završni turnir elitnog takmčenja, jer je zbog hroničnih problema sa leđima danas podvrgnut hirurškoj intervenciji, pa ga čekaju faza mirovanja a onda i duga rehabilitacija. Zbog istog problema već je bio tretiran na sličan način, međutim sve to nije dalo rezultata pa je morao ponovo na operacioni sto. 

Higinsa nije bilo ni u duelima sa Žalgirisom, ali je tinjala tanušna nada da bi mogao ipak da "uskoči" u avion za F4 u Litvaniji. I svojom sposobnošću da pokriva sve pozicije u spoljnoj liniji podigne na maksimum ekipni potencijal u jednoj ili dve preostale bitke za evropski košarkaški Olimp. 

 

 

Vlasnik dva evroligaška zlata, sa Barselonom i CSKA iz Moskve, verovatno će sa daljine posmatrati klupske kolege i bodriti ostale pulene Šarunasa Jasikevičijusa. Pre svih momke zadužene za popunu praznine nastale njegovim odsustvom - Tomaša Satoranskog, Nikolasa Laprovitoloa i Rokasa Jokubaitisa. 

Isto važi i za preostale mečeve prvenstva Španije, u kom je i doživeo povredu lumbalnog dela kičme. I to tokom večitog derbija sa Realom, u kom je Barselona "uzela meru" gostima iz Madrida.