Evroliga

Rudi Fernandez oduševljen Panterom: Morate da ulažete dodatan napor protiv njega

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2023 17:09
Rudi Fernandez oduševljen Panterom: Morate da ulažete dodatan napor protiv njega MN Press

Košarkaši Partizana i Reala još nisu rešili međusobnu seriju plej-of mečeva Evrolige, jer je srpski klub dva puta slavio u Madridu a španski vlikan mu se revanširao duplim brejkom u Beogradu, zbog čega će polufinalni rival već kvalifikovane Barselone biti rešen majstoricom na Pirinejima (10. maj, 21.00). 

Oba tima su toliko toga pokazala u minulih 16 četvrtina da je nezahvalno prognzirati ko će biti ukupni pobednik, ali Rudi Fernandez s optimizmom dočekuje zadnji ovosezonski meč sa gostima iz Beograda. Uveren da "kraljevići" mogu da dobece do Fajnal fora u Kaunasu.

"Vraćamo se kući posle dva vezana poraza od njih, ali čitave sezone smo radili za prednost domaćeg terena i uz pomoć šestog igrača sa tribina idemo po pobedu. Nismo sigurni da ćemo pobediti, jer bi to bila greška. Važno je da odigramo čvrsto i nađemo pravi osećaj.Za nas je ovo finaleJedina važna stvar je pobeda, a motivacija nam je završni turnir. Ne razmišljamo o tome šta bi značilo da se vratimo iz 0-2 i da li je to istorijski podvig", rekao je Rudi Fernandez..

 

 

Jedan od najiskusnijih aduta trenera Matea Ćusa insistira na jednom segmentu igre, uveren da u tom grmu leži zec kada je u pitanju slamanje otpora jednako jakih i ambicioznih izabranika Željka Obradovića. 

"Shvatili smo sa kojom dinamikom moramo da se nosimo sa Partizanom. Ključno je da menjamo odbranu, čak i kada imaju igrača kao što je Panter. Moramo da budemo dobri na svom delu terena i nateramo ih da daju maksimum u napadu, kao u Beogradu".

Real će igrati bez suspendovanog Geršona Jabusela, koji se "proslavio" rvačkim zahvatom nad Danteom Egzumom u drugom meču seije, kao i povređenog Gabrijela Deka, kom su ligamenti kolena stradali u četvrtoj utakmici, dok će bivši pvak Evrope biti jači za kapitena Kevina Pantera. Sjajni košgeter i asistent iz Sjedinjenih Američkih Država odradio je dve utakmice suspenzije zbog učestvovanja u pomenutoj tuči i može ponovo na parket

"Panter je sjajan igrač. Pokazao je to u prve dve utakmice, kao i u ligaškom delu. Morate da uložite dodatan napor u odbrani protiv njega i sprečite ga da razigrava saigrače", poručio je Rudi.hvatili smo sa kojom dinamikom moramo da se nosimo sa Partizanom. Ključno je da menjamo odbranu, čak i kada imaju igrača kao što je Panter. Moramo da budemo dobri na svom delu terena i nateramo ih da daju maksimum u napadu, kao u Beogradu", sve je jasno Fernandezu.