Evroliga

Još jedna majstorica u plej-ofu Evrolige, Fener nadigrao Olimpijakos i izborio petu utakmicu

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

05.05.2023 21:59
Još jedna majstorica u plej-ofu Evrolige, Fener nadigrao Olimpijakos i izborio petu utakmicu MN Press

Košarkaši Olimpijakosa savladali su na domaćem terenu ekipu Olimpijakosa 73:69 (18:17, 14:16, 16:16, 25:20) i tako izborili peti, odlučujući meč u seriji.

Ovaj duel bio je veoma neefikasan i tvrd do poslednjih nekoliko minuta kada je počeo pravi okršaj trojkama između Dejšona Pjera i Šekila Mekisika.

Ipak, prevagu je napravio Tajler Dorsi trojkom iz koraka u stranu sa osam metara, dok Mekisik nije imao pomoć od saigrača, što se videlo i u poslednje napadu kada se Tomas Vokap prvo sapleo, potom na kratko izgubio kontrolu nad loptom i kao šlag na tortu, bacio pas u aut, a sve je to u neverici ispratio njegov trener, Jorgos Barcokas.

Domaćina, kog sa klupe predvodi takođe Grk, Dimitris Itudis, do pobede je vodio pomenuti Pjer sa 17 poena, Dorsi je dodao 16, a 12 Najdžel Hejs, koji je sve svoje poene ubacio u drugom poluvremenu (četiri u trećoj, osam u četvrtoj četvrtini).

U poraženom sastavu značajno bolji od ostalih bio je Mekiskik sa 20 poena, dok je u potpunosti podbacio jedan od najboljih igrača ove sezone u Evroligi, Saša Vezenkov, koji je susret okončao sa svega dva poena.

Na sajtu elitnog evropskog takmičenja stoji da je majstorica između ova dva tima zakazana za 9. maj od 20.30.