Evroliga

Željko Obradović o potencijalnom odlaganju četvrtog meča sa Realom: Igraćemo, koliko sam shvatio

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2023 19:47
Željko Obradović o potencijalnom odlaganju četvrtog meča sa Realom: Igraćemo, koliko sam shvatio MN Press

Košarkaši Partizan Mozzart Beta i Reala izrazili su tokom dana saučešće porodicama ubijenih i ranjenih u nezampaćenom masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, učinile su to i uprave srpskog i španskog predstavnika u plej-ofu Evrolige, dok je bivši igrač oba kluba Aleksandar Đorđević javno apelovao na crno-bele i "kraljeviće" da odlože utakmicu zakazanu za 4. maj u beogradskoj "Štark areni" (20.30).

Njegov prijatelj i bivši šef Željko Obradović čuo je za apel selektora najbolje reprezentacije Kine, međutim sumnja da je tako nešto izvodljivo u ovom trenutku. 

"Ne znam šta da vam kažem, problem termina je ogroman. Kad bi mi mogli da igramo tu utakmicu? Kad da dođe termin ako je trodnevna žalost? Postoji mogućnost i za peti meč, kada bi se to igralo? Real ima obaveze u svom prvenstvu, mi imamo u svom ovde. Mišljenja su različita i to razumem. Ja zaista ne znam, ali koliko sam shvatio mi ćemo igrati utakmicu", rekao je Obradović večeras medijima.

Naravno, najtrofejniji košarkaški trener Evrope je užasnut i pogođen krvavim pirom četrnaestogodišnjem učenika pomenute škole, u kojoj su smrtno stradali osmoro dece i radnik obezbeđenja, a ranjeno šestoro mališana i jedna nastavnica. 

"Naravno danas je došla ta vest o velikoj tragediji koja se dogodila. Neverovatno, Svi smo bili u neverici kada smo čuli te vsti. Želim i ovu priliku da iskoristim da izjavim saučešće svim porodicama nastradale dece. Velika tragedija kakva verovatno u našoj zemlji nije zabeležena", prokomentarisao je šesf stručnog štaba Partizana. 

Creno-beli su posle duplog brejka u Madridu izgubili prvi duel na svom parketu, a još jedna pobeda ih deli od Fajnal fora u Kaunasu.