Evroliga

Najdžel Vilijams-Gos: Saučešće porodicama

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

03.05.2023 14:39
Najdžel Vilijams-Gos: Saučešće porodicama MN Press

Plejmejker Real Madrida, Najdžel Vilijams-Gos, izrazio je saučešće porodicama stradalih u tragedeji koja se u sredu dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

On je danas na treningu svoje ekipe dao izjavu za "Mozzart sport" u kojoj je komentarisao duel odigran u utorak, ali i najavio meč u četvrtak, a pre svega je istakao da postoje važnije stvari od košarke.

"Pre nego što budem govorio o četvrtoj utakmici, prvo bih želeo da uputim saučešće porodicama čija su deca nastradala jutros u pucnjavi u jednoj školi. Obavestili su nas o tome na sastanku pre treninga. Kao otac jednog, plus još jednog deteta koje dolazi, saosećam sa porodicama i zajednicom koja je ostala pod uticajem ovog događaja. Nadam se da će ljudi moći da se podignu posle ovakvog strašnog događaja, to je prva stvar koju sam želeo da kažem. Da, jako nam je važan susret u četvrtak, ali u svetlu ovakvih događaja život je mnogo vredniji i podseti nas koliko je svaki trenutak dragocen"", poručio je Vilijams-Gos, a prenosi "Mozzartsport".

Potom se osvrnuo na teme u vezi igre pod obručima.

"Najvažnije bilo da pobedimo. Imamo tim prepun individualnog kvaliteta, sada je bilo bitno da svako od nas iskorači i uradi nešto na terenu. Ispostavili se da sam pogodio važan šut, preživeli smo i idemo dalje. Moramo da ostanemo smireni, u ovakvom okruženju moramo da budemo fokusirani i svesni toga da moramo da zadržimo prisebnost u svakom trenutku, da je duga utakmica i da se spremimo za ono što nas čeka".

Real mora da pobedi u četvrtak kako bi izborio "majstoricu" koja bi se igrala u Madridu (9. maj).

"Svaka utakmica za nas je opasnost da je gotovo, zato moramo da uradimo sve kako bismo vratili seriju u Madrid. Nije me iznenadilo kako je Partizan igrao u seriji, imaju odlične igrače i trenera, jako dobru košarku pokazuje u drugom delu sezone".

Četvrti meč igra se u četvrtak od 20.30.