Evroliga

Zoran Savić o kalkulaciji "pusti Real da napravi brejk, pa ga dotuci u četvrtom meču": Ne možete da zakažete termin za pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2023 12:47
Zoran Savić o kalkulaciji "pusti Real da napravi brejk, pa ga dotuci u četvrtom meču": Ne možete da zakažete termin za pobedu MN Press

Navijačima košarkaškog kluba Partizan Mozzart Bet toliko su porasli evroligaški apiteti posle dve plej-of pobede na terenu Reala, začinjene dominacijom u drugom madridskom meču, da danima razvijaju priču kako bi za crno-bele bilo idealno da "puste" goste da im večeras (20.30) vrate jedan od brejkova, a onda dokusure španskog velikana 4. maja, takođe u "Štark areni". 

Sve zbog toga da bi Kevin Panter odradio dve utakmice suspenzije i bio na raspolaganju Željku Obradoviću na Fajnal foru u Kaunasu, odnosno kapitenski predvodio povratnika u elitno takmičenje u polufinalu. 

"Kad to čujem, čini mi se da su ljudi poludeli. Veruju da je Real tim iz Alkobendasa, predgrađa Madrida, koji možete tek tako da pobedite. Pazite, Serhio Ljulj i Rudi Fernandes imaju više mečeva od svih košarkaša u mom timu. Ne možete da zakažete termin kad želite da pobedite", poziva na razum sportski direktor Partizana, Zoran Savić, u uključenju za "Radio Marku".

Nekadašnji košarkaš crno-belih podsetio je na startnu poziciju, status, planove i želje kluba pre početka njegove povratničke sezone u Evroligi. 

"Početkom sezone nismo mogli ni da sanjamo da će nas jedna pobeda deliti do plasmana na Fajnal four. Napravili smo mešavinu mladih, talentovanih igrača i veterana kojima smo veoma zadovoljni. Vredi sagledati i gde smo bili pre dve godine, a gde smo sad", ponosan je nekada vrsni centar. 

 

 

Bivši prvotimac Reala, danas zadužen za selektiranje tima i izbor trenera, pokušao je da objasni Špancima koliko je ogromno interesovanje Partizanovih navijača i srpskih ljubnitelja košarke generalno za jedan ili dva susreta sa Realom u Beogradu, jer se plej-of serija igra do tri pobede, a naš predstavnik vodi sa 2:0. 

"Koliko je sve bilo čudno posle druge utakmice u Madridu svedoči podatak da smo 24 sata posle tog susreta dobili 50.000 zahteva za ulaznice", prenosi Savić, koji žali zbog ružnih scena u finišu poslednje, za zelenim stolom završene, utakmice. U opštoj tuči su učestvovali skoro svi igrači oba tima, a suspenzije Evrolige od Partizanovih asova dobili su pomenuti Panter (dva meča) i takođe važni Matijas Lesor (1). 

"Užasno je završiti utakmicu na taj način. Sve je delovalo mirno, a onda se samo desilo. U incidentu su učestvovala dvojica momaka koji su najmirniji u našoj ekipi, Panter i Egzum nikad ne podižu glas. Čini mi se da je trebalo uvesti druge vrste kazni. Sankcionisali su klubove, a ne igrače. Posledice trpe i Real i Partizan kao organizacije, iako su najmanje krivi za sve što se desilo", smatra sportski direktor crno-belih. 

 

 

U strahu od revanšizma "grobara", uprava Reala tražila je specijalne mere bezbednosti za vreme svog boravka u Srbiji, pogotovo tokom meča u rasprodatoj "Štark areni". 

"Garantovana je bezbednost za igrača i članove stručnog štaba Reala. Sve je isto kao kad smo igrali protiv Crvene zvezde u Evroligi, a to znači da je 500 pripadnika obezbeđenja angažovani samo kako bi brinulo o gostima", obećao je Savić.