Vesti iz košarke

Svi jedva čekali da nas vide kako padamo, ali se nismo predali: Stef Kari posle plasmana u polufiinale Zapada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2023 08:26
Svi jedva čekali da nas vide kako padamo, ali se nismo predali: Stef Kari posle plasmana u polufiinale Zapada TanjugAP Photo/José Luis Villegas

Veliki broj košarkaških stručnjaka, ali i mnogo veći broj onih koji to nisu, a voleli bi da budu, prognozirali su kraj sezone košarkašima Golden Stejta već u prvoj rundi plej-ofa NBA lige protiv Sakramenta, ali su ih oni demantovali.

Aktuelni šampion je izbacio Kingse u sedam utakmica i obezbedio plasman u polufinale zapada, a na toj utakmici je najbolji pojedinaca bio fenomenalni Stef Kari koji je postigao 50 poena.

"Verovali smo u sebe i nismo odustajali, a znam da su mnogi jedva čekali da nas vide kako padamo. Mi se nismo obazirali na to, znali smo šta nas čeka i koliko možemo. Odigrali smo najbolje što umeo i došli do važne pobede. Obezbedili smo plasman u polufinale Zapadne konferencije i pred nama su sada veliki dueli protiv LA Lejkersa", rekao je Kari posle meča.

Partijom koju je pružio u pomenutom meču protiv Sakramenta, Kari je postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je u sedmoj utakmici bilo koje runde plej-ofa uspeo da postigne 50. poena.

"Šta god da se dogodi i gde god da budem zauvek ću ovu sedmu utakmicu pamtiti po njemu. Dokazao je još jednom zašto je dvostruki MVP NBA lige i MVP finala. On je lider ovog tima. Kad vidite da je on raspoložen, onda samo treba da mu dodajete lopte i prepustite mu da uradi ostalo" kaže prvotimac Golden Stejta, Klej Tompson.