Evroliga

Itudis hvali svoj sastav posle pobede nad Olimpijakosom: Gudurić preuzeo odgovornost

komentari (0)

Izvor: Tanjug

29.04.2023 13:30
Itudis hvali svoj sastav posle pobede nad Olimpijakosom: Gudurić preuzeo odgovornost MN Press

Trener košarkaša Fenerbahčea Dimitris Itudis izjavio je nakon utakmice sa Olimipijakosom da će njegov tim nastaviti da se bori u seriji sa grčkom ekipom.

Košarkaši Fenerbahčea su kao gosti pobedili Olimpijakos 82:78 u drugom meču četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige i tako stigli do izjednačenja na 1:1 pred dva meča u kojima će biti domaćini.

"Bili smo fantastični na skoku i čestitam svojim igračima na pobedi. Biće ovo duga serija jer igramo protiv sjajnog tima, ne prepuštaju nam mnogo prilika. Našli smo snagu da ostanemo mirni posle nervoznog starta", istakao je trener turskog tima.

Dodaje da se njegova ekipa borila, najviše u skoku.

"Stvarali smo sebi prilike za dobre šuteve. Karsen je kročio na teren i napravio ogromnu razliku. Gudurić je u nastavku preuzeo odgovornost. Nik Kalates je vodio našu igru od početka do kraja. Najdžel Hejz-Dejvis je bio odličan. Čitav tim je dao svoj doprinos. Mi smo novi tim, imamo devetoricu novih igrača u odnosu na prethodnu sezoni. Želimo da naučimo kako da igramo ovakve mečeve. Stučni štab je takođe nov. Nastavljamo da se borimo", zaključio je Itudis.