Evroliga

Vlado Šćepanović veruje u Željka: Ne bi me iznenadilo da Partizan ode na F4

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.04.2023 10:48
Vlado Šćepanović veruje u Željka: Ne bi me iznenadilo da Partizan ode na F4 MN Press

Košarkaši Partizana igraju sjajno u 2023. godini i zato je sve više onih koji veruju da bi tim Željka Obradovića mogao da prebrodi Real Madrid u plej-ofu i izbori plasaman na fajnal-for koji se od 19. do 21. maja igra u Kaunasu.

Bivši košarkaš i trener Partizana Vlado Šćepanović je za podgoričke "Vijesti" istakao da ga ne bi iznenadio uspeh crno-belih protiv Reala iako Madriđani imaju prednost svog terena u seriji koja se igra do tri pobede.

"U početku nije izgledalo obećavajuće, ali to je još jedan dokaz da se ništa u sportu ne dešava preko noći. Željko Obradović je na sebi svojstven način tempirao formu i odabrao igrače. Partizan trenutno igra jednu od najbitnijih uloga u Evroligi. Po meni igra najbolju košarku poslednjih mesec dana. Ekipa je pravljena za najveće domete. Tim sigurno dosta košta, to su igrači koji su igrali Evroligu na ozbiljnom nivou - Kevin Panter, Džejms Naneli, Matijas Lesor, Dante Egzum... Za mene ne bi bilo iznenađenje da Partizan ode na F4. Ekipa je po svim parametrima u vrhu evropske košarke", rekao je Šćepanović za podgoričke Vijesti.

On je podsetio da su "crno-beli" u decembru prošle godine imali četiri pobede i devet poraza, a regularni deo sezone su na kraju završili sa skorom 20/14.

"Željko ne bi bio Željko da na kritike nije odgovorio boljim radom, još većim angažovanjem i motivacijom. Doveo je ekipu na nivo na kojem je on pretpostavljao da bi trebalo da bude. Sad da ulazimo u detalje da li domaći igrači ili ne, da li Partizan ima domaće igrače da igraju na tom nivou, to je veliko pitanje. Željko od onoga što ima pravi vrhunsku stvar. Imate dve mogućnosti - ili da podmlađujete ekipu i ne tražite rezultat ili da sa većim budžetom dovedete vrhunske igrače ako želite igrate ovo što igra Partizan. To su dva puta i Željko to najbolje zna".

Prvi meč između Reala i Partizana biće odigran 25. aprila u Madridu.

"Partizan će kadrovski mnogo spremnije ući nego Real. Veliki je nedostatak neigranje Vensana Poarijea, pitanje je u kakvom će stanju biti Gabrijel Dek. Serhio Ljulj i Najdžel Vilijams-Gos se tek vraćaju nakon povreda. Real je u opasnoj situaciji, ali ga nikada ne bi trebalo potceniti. Partizan bi trebalo da uđe kao autsajder i rasterećeno. Ali Partizan ima kvalitet, možda je u boljoj situaciji od Reala i ima velike šanse da prođe na F4. Real ne sme da potceni, a u ovom momentu ni da preceni. Ako Partizan bude na ovom nivou na kojem je sad, mislim da su velike šanse da izbaci Real".

On je prokomentarisao i završnicu ABA lige.

"Samo navijam da se finalna serija završi. Dao bih prednost Partizanu ako završi na prvom mestu. Zvezda je ozbiljna ekipa, ima drugačiju igračku fizionomiju. Ako to bude finale, biće neizvesno. Ako bude sve kako bi trebalo, biće uživanje da se gleda, ali i veliki rizik. U slučaju da samo pobednik ABA lige bude igrao Evroligu naredne sezone, onda će to biti mač sa dve oštrice", naglasio je Šćepanović.