Evroliga

Partizan ima šansu protiv Reala, igraće se pet utakmica: Marko Tomas veruje u crno-bele

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2023 16:51
Partizan ima šansu protiv Reala, igraće se pet utakmica: Marko Tomas veruje u crno-bele MN Press

Nekadašnji hrvatski košarkaš Marko Tomas, koji je bio akter čuvene utakmice finala AdmiralBet Aba lige 2010. godine kad je Dušan Kecman pogodio trojku sa pola terena za titulu crno-belih, smatra da ekipa trenera Željka Obradovića ima šansu da se plasira na Fajnal for u Kaunas.

Prema njegovim rečima, najtrofejniji evropski stručnjak je u pravo vreme podigao formu ekipi, a i oko kluba se stvorila neverovatno pozitivna energija, nalik onoj od pre 13 godina kad je Partizan, pod vođstvom Duška Vujoševića, poslednji put obezbedio učešće na završnom turniru Evrolige.

"Gledao sam svojevremeno preko Jutjuba onu utakmicu protiv Makabija kada je Dule bio trener i mislim da se ponovo takve stvari događaju u Areni. Igrači imaju mnogo samopouzdanja, igraju kao kolektiv. Panter je u vrhunskoj formi i jedina prednost koju Real ima protiv svih ekipa je Tavares. Kada je on u igri, to je uglavnom pozitivna stvar za njih. Iz godine u godinu sve je bolji, pa i u napadu, čak se i njemu češće spuštaju lopte. Njegova vrlina je ta kontrola reketa kojim dosta menja šut igračima. Imaju neku vrstu strahopoštovanje prema njemu. Biće izjednačena serija i ja očekujem pet utakmica", rekao je Tomas za Mozzartsport.com i dodao:

"Naravno da Partizan ima šansu. Željko je dugo gradio ovu ekipu i mislim da su dosegli vrhunac forme baš kada je najpotrebnije. Imaju jako težak zadatak, ali izuzetno je bitno da pokušaju da otkinu Realu jednu pobedu u Madridu. Retko se okreće 0:2 u plej-ofu. Znamo da je on kapacitet za takve stvari, da može da iznenadi Real i da dođe u Beograd sa jednom pobedom".

Po okončanju igračke karijere Tomas se posvetio rekreativnom igranju tenisa, zbog čega je iz Zagreba došao u Banjaluku da bi gledao Novaka Đokovića.

"Često igram tenis, a dolazak u Banjaluku mi je dobra prilika da vidim ovako kvalitetne igrače blizu Zagreba. Doći u Banjaluku i ne pogledati Novaka je isto što i doći u Rim i ne videti papu", proučio je Tomas.