Evroliga

Obradović pred rasplet u Evroligi: Gledamo samo Panatinaikos i shvatamo ga najozbiljnije moguće

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2023 15:12
Obradović pred rasplet u Evroligi: Gledamo samo Panatinaikos i shvatamo ga najozbiljnije moguće MN Press

Košarkaši Partizana su u Monaku ostvarili veliki uspeh plasmanom u Top 8 Evrolige, a večeras i sutra saznaće i sa koje pozicije će startovati. Ne gledaju crno-beli mnogo komplikovanu matematiku, jer će pobedom u petak nad Panatinikosom u najgorem slučaju biti šesti. Ako Crvena zvezda savlada večeras Fenerbahče, onda će crno-belima omogućiti da trijumfom nad grčkim velikanom na kraju budu peti i u plej-ofu igraju protiv četvrtoplasirane ekipe, odnosno Monaka.

Prvo skoči pa reci hop, tom poslovicom se vodi pred meč trener crno-belih Željko Obradović.

"Pripremali smo se kao i za svaku utakmicu do sada. Nama je važna utakmica i igraćemo sa željom da odigramo dobro i da pobedimo. Znamo da će dvorana ponovo biti puna, protiv tima koji po svemu onome kako izgleda ne zaslužuje tu poziciju na tabeli. To je ono od čega moramo da krenemo, da ne razmišljamo na taj način već da ih prihvatimo kao najozbiljnijeg mogućeg protivnika. I tako smo se i spremali", istakao je Obradović za klupski sajt.

Bek "crno-belih" Danilo Anđušić tvrdi da njegov tim može da dođe do petog mesta pred početak plej-ofa.

"Verujem da je sigurno važna utakmica jer može da odluči na koga idemo u plej-ofu. Mislim da možemo da stignemo do pete pozicije, to ćemo saznati večeras. Želimo da završimo regularni deo sezone pobedom pred našim navijačima. Panatinaikos kao ekipa je odavno izgubila šanse za plej-of. Možda je to njima olakšavajuća okolnost, s obzirom da igraju bez ikakvog pritiska, znači da su samim tim opasniji. Svakako imaju sjajan tim i sjajna imena u timu bez obzira na njihovu poziciju na tabeli. Neće biti nimalo lako, ali verujem da možemo do pobede, da završimo na pravi način i da ovim ljudima pripredimo još jednom dobru košarku", zaključio je Anđušić.

Evroliga, 34. kolo

Sreda

Alba – Asvel 19.00
Crvena zvezda – Fenerbahče 19.00
Olimpijakos – Baskonija 20.00
Makabi – Real Madrid 20.05
Virtus – Olimpija 20.45

Petak

Efes – Monako 19.30
Barselona – Valensija 20.30
Bajern – Žalgiris 20.30
Partizan - Panatinaikos 20.30