Evroliga

Zvezda se oprašta od Evrolige: U rasprodat "Pionir" stiže Fenerbahče koji juri Top 8

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2023 10:20
Zvezda se oprašta od Evrolige: U rasprodat "Pionir" stiže Fenerbahče koji juri Top 8 MN Press

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće od 19.00 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" ekipu Fenerbahčea u meču poslednjeg, 34. kola Evrolige.

Crvena zvezda je deseta na tabeli Evrolige sa 16 pobeda i 17 poraza i izgubila je sve šanse za plasman u plej-of najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Fenerbahče je peti sa skorom 19/14, ali je turskom klubu večeras neophodan trijumfa za siguran plasman u Top osam Evrolige.

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović ni za ovaj meč neće moći da računa na kompletan tim, a "crveno-beli" žele pobedom da završe sezonu u Evroligi.

"Kao pred svaku utakmicu idemo da pobedimo. Svi su igrači za sada do ovog poslednjeg treninga, dobro, igraće njih samo 12. Fenerbahče je izuzetno kvalitetan tim, dobili su zadnju utakmicu protiv Efesa možda najviše zahvaljujući tome da su imali neke igrače koji su bili povređeni, pa su silom prilika igrali sa pet niskih igrača i igrajući sa pet niskih napravili su razliku. Izuzetno kvalitetan tim, izuzetan broj igrača koji mogu da reše utakmicu na individualan kvalitet", rekao je Ivanović uoči meča sa Fenerbahčeom.

Sve ulaznice su rasprodate za meč između Crvene zvezde i Fenerbahčea, koji će biti odigran večeras u 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"To je zaista izuzetan znak da su naši navijači zaista fantastični što ja ponavljam stalno i što je istina. I zaista daju snagu ovim momcima kad izađu da igraju, podršku im daju, znači im puno", dodao je Ivanović.

Fenerbahče će biti oslabljen na večerašnjem meču, pošto za turski klub neće igrati Nemanja Bjelica, Skoti Vilbekin, Devin Buker i Metedžan Birsen.

Evroliga, 34. kolo

Sreda

Alba – Asvel 19.00

Crvena zvezda – Fenerbahče 19.00

Olimpijakos – Baskonija 20.00

Makabi – Real Madrid 20.05

Virtus – Olimpija 20.45

Petak

Efes – Monako 19.30

Barselona – Valensija 20.30

Bajern – Žalgiris 20.30

Partizan - Panatinaikos 20.30