Evroliga

Šansa za Partizan, Fener oslabljen u Beogradu: Bjelica, Vilbekin i Buker van stroja protiv Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2023 21:27
Šansa za Partizan, Fener oslabljen u Beogradu: Bjelica, Vilbekin i Buker van stroja protiv Zvezde MN Press

Crvena zvezda sutra od 19 sati igra poslednju utakmicu u Evroligi ove sezone. Šanse za plasman u Top 8 više ne postoje, a rival srpskom šampionu biće Fenerbahče, koji u Beograd dolazi bez nekolicine ključnih igrača.

Naime, zbog problema sa povredama, turski tim igraće u dvorani "Aleksandar Nikolić" bez Skotija Vilbekina, Devina Bukera, Metedžana Birsena, a prema najnovijim informacijama, u Beograd ne dolazi ni Nemanja Bjelica.

Srpski košarkaš i šampion NBA lige sa Golden stejtom neće biti u konkrenciji za duel sa Zvezdom, jer je veći deo sezone proveo na klupi zbog povreda, a navodno još uvek nije spreman za utakmice visokog intenziteta.

Bjelica je ove sezone odigrao svega sedam utakmica u Evroligi. Na terenu bi provodio oko devet minuta u proseku i za to vreme bi beležio tri poena uz dva skoka. S obizirom da Fener nije još uvek obezbedio mesto u plej-ofu, eventualnim porazom bi mogao da ostane bez plasmana u Top 8 fazu.

Od ishoda u Pioniru zavisiće i Partizan, koji bi u slučaju trijumfa nad Panatinaikosem i poraza Makabija i Fenera, skočio na peto mesto tabele Evrolige, pa bi u četvrtfinalu odmerio snage sa Monakom, koga je prethodno savladao dva puta u regularnom delu sezone.