Evroliga

Radonjić objasnio šokantan poraz u Atini: Nismo hteli faul, šta da se radi...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2023 17:25
Radonjić objasnio šokantan poraz u Atini: Nismo hteli faul, šta da se radi... MN Press

Košarkaši Panatinaikosa doživeli su šokantan poraz u Atini, kada je u 21. kolu Evrolige Kris Džouns pogodio trojku uz zvuk sirene i doneo Valensiji važnu pobedu (92:91) pred nastavak takmičenja.

Španski tim je na taj način upisao 13. pobedu u Evroligi i sada ima isti učinak kao Partizan sa 11 poraza. Ovakav scenario možda su i košarkaši grčkog tima mogli da spreče, ali je trener ekipe Dejan Radonjić odlučio da se ne pravi faul, već da se igra jaka odbrana prilikom poslednjeg napada Valensije.

"Tražio sam da igramo odbranu. Imali smo ideju da igramo svič, nismo želeli da idemo na faul. Uvek tu postoji diskusija oko tog poslednjeg poseda, da li da se ide na faul ili ne. U ovom slučaju nije to bilo realno, Paris Li je igrao skoro 40 minuta, Bejkon nije bio u najboljem stanju. Na kraju su nažalost oni dali trojku, šta da se radi. Dva nova igrača su takođe tu, prvi put zajedno", rekao je Radonjić i dodao da ovo nije najteži poraz otkad je stigao na klupu Panatinaikosa.

 

 

Branio se crnogorski stručnjak da kadrovski problemi dodatno opterećuju njegov tim.

"Nejt Volters je i dalje u bolnici, videćemo, imamo još par dana do te odluke za Kup. Videćemo i kakva je situacija sa Gudaitisom, on ide na magnetnu rezonancu. To je previše stvari koje su nam na leđima", zaključio je Radonjić.

Ovim porazom Panatinaikos je pao na 16. mesto Evrolige, gde ima osam pobeda i čak 16 poraza.

 

Standings provided by Sofascore