Evroliga

"Matematika" Partizana u Top 8 fazi: Zvezda stiže u pomoć gradskom rivalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2023 00:45
"Matematika" Partizana u Top 8 fazi: Zvezda stiže u pomoć gradskom rivalu MN Press

Kolo pre kraja regularnog dela Evrolige, košarkaši Partizana obezbedili su mesto u plej-ofu, a do karte u nokaut fazu, stigli su posle pobede nad Monakom u gostima - 88:84.

Iako je zbog velike konkurencije, još uvek rano za kalkulacije, Partizan će imati nekoliko opcija da dobije "lakšeg rivala" u Top 8 fazi, a propozicije su sledeće:

Kao i u NBA ligi, prva ekipa na tabeli igra sa osmom, druga sa sedmom, treća sa šestom, a četvrta sa petom. S obzirom da Partizan i u slučaju poraza nad Panatinaikosom, ne može da bude osmi, crno-beli će u doigravanju izbeći najbolji tim u prvoj fazi Evrolige, a to bi vrlo lako mogli da budu Olimpijakos ili Real Madrid, koji imaju identičan učinak na vrhu tabele (23-10).

 

 

Sa druge strane, pozicije od pete do sedme su u potpunosti otvorene, a za ta mesta će osim Partizana, konkurisati Makabi i Fenerbahče. Crno-beli će umnogome zavisiti od rezultata turske i izraelske ekipe, a ukoliko Fener izgubi od Crvene zvezde u poslednjem kolu, a Makabi prođe neslavno u Madridu, Partizan će na kraju biti peti na tabeli.

Opcija ima još nekoliko...

Ako Partizan i Fener pobede, crno-beli će biti šesti, a turski tim peti zbog boljeg međusobnog skora. 

Ukoliko crno-beli i Makabi pobede, a Zvezda savlada Fenerbahče, Partizan će biti šesti, dok će ekipa iz Tel-Aviva biti peta. 

Ako Partizan izgubi od Panatinaikosa, biće sedmi u doigravanju, čime će slučaju pobede Reala i poraza Olimpijakosa, igrati sa grčkim timom u četvrfinalu.