Evroliga

Prvi utisci Obradovića nakon trijumfa u Monaku: Najzad smo u plej-ofu, hvala navijačima na podršci!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2023 00:03
Prvi utisci Obradovića nakon trijumfa u Monaku: Najzad smo u plej-ofu, hvala navijačima na podršci! MN Press

Posle dugih 13 godina, Partizan je u plej-ofu Evrolige, a do mesta među osam najboljih ekipa Starog Kontinenta, došao je posle večerašnje pobede nad Monakom.

Crno-beli slavili su u Kneževini 88:84, a do velikog trijumfa stigli su zahvaljujući odličnoj igri u finišu utakmice, kada su se Panter, Ledej i Avramović istakli sa nekoliko važnih poena. Monako je u jednom trenutku bio i 15 poena u zaostaku, ali nije uspeo da ukrade pobedu u veoma uzbudljivoj završnici.

Nakon susreta utiske je sumirao trener Partizana Željko Obradović, koji je istakao da je izuzetno srećan zbog svojih igrača, kao i plasmana u Top 8 fazu Evrolige.

"Srećan sam pre svega zbog mojih igrača, radili su veoma žestoko cele sezone i napokon smo u Top 8. Naravno da želim da čestitam Monaku na odličnoj sezoni, imaju prednost domaćeg terena u plej-ofu, izvrstan su tim pa je za nas bila veoma važna utakmica", rekao je Obradović.

Kao i na većini gostujućih terena ove sezone, "parni valjak" imao je veliku podršku srpskih navijača.

"Hvala i našim ljudima koji dolaze iz raznih delova Evrope i nas uvek prate i važan su deo ovog uspeha koji smo ostvarili sada. Što se tiče utakmice, iako smo vodili mnogo minuta, ali Monako je tim koji nikad ne odustaje, pa je bilo teško do samog kraja“, zaključio je Obradović.