Evroliga

Dobićemo novog šampiona Evrope: Efes eliminisan od Fenera - Ataman napustio meč pre poslednjeg zvižduka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2023 23:09
Dobićemo novog šampiona Evrope: Efes eliminisan od Fenera - Ataman napustio meč pre poslednjeg zvižduka MN Press

Anadolu Efes ispao je iz trke za plej-of Evrolige, posle poraza od Fenerbahčea u Istanbulu, koji je kolo pre kraja regulanog dela sezone slavio rezultatom 103:86 i bezecovao mesto među osam najboljih ekipa Starog Kontinenta.

Iako su šanse dvostrukog prvaka Evrope bile izuzetno male pre ovog kola, pobeda nad gradskim rivalom, koliko-toliko bi ostavila mogućnost ekipi Ergina Atamana da odbrani tron, ali je ovim porazom ugašena i poslednja nada Efesa.

Susret u Istanbulu protekao je u dominaciji izabranika Dimitrisa Itudisa, koji su pitanje pobednika rešili serijom 10:0 u poslednja četiri minuta, na šta šampion Evrope nije imao odgovor. Zbog velike razlike na kraju utakmice, valja napomenuti da je trener Efesa Ergin Ataman otišao 36 sekundi pre poslednjeg zvižduka u svlačionicu, ali nije propustio priliku da se pozdravi sa kolegom na drugoj strani terena.
 

Taj potez bio je ujedno samo uvertira za ono što će uslediti u samom finišu, kada se nervozni Vil Klajburn zaleteo ka klupi Fenerbahčea u nameri da se fizički obračuna sa domaćim igračima, ali je brzom reakcijom ostalih učesnika, sprečen veći incident.

Iako su igrači Efesa znali šta ih očekuje u slučaju nepovoljnog ishoda u Istanbulu, prvaci Evrope nisu se tako lako oprostili od titule, ali s obzirom kako su igrali večeras, utisak je da nemaju za čim da žale. Efes je na kraju platio danak zbog četiri poraza u martu, a nema sumnje da ih je najviše koštao onaj u Berlinu, gde su izgubili od poslednje ekipe na tabeli.

Posle ovog kola, situacija na tabeli je nešto kristalnija. Olimpijakos, Real Madrid, Barselona i Monako praktično su obezbedili domaći teren u plej-ofu, a osim njih. kartu za Top 8 fazu dobili su i Makabi i Fenerbačhe, dok će se za mesto u četvrtfinalu boriti Partizan, Žalgiris i Baskonija.

Evroliga, 33. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda - Olimpijakos 87:79
Žalgiris - Makabi TA 68:67
Ferenbahče - Anadolu Efes 103:86
Valensija - Virtus Bolonja 79:68
Real Madrid - Bajern 79:67
Baskonija - Lion 120:100

Petak

Panatinaikos - Alba 20.00
Milano - Barselona 20.30
Monako - Partizan 21.00