Evroliga

Lider Evrolige stiže u Beograd: Praznik košarke u "Pioniru"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2023 08:38
Lider Evrolige stiže u Beograd: Praznik košarke u "Pioniru" MN Press

Nemaju košarkaši Crvene zvezde nikakve šanse da se plasiraju u Top 8 fazu Evrolige, ali interesovanje za susret 33. kola protiv "bratskog" Olimpijakosa je među navijačima crveno-belih ogromno.

U halu "Aleksandar Nikolić" dolazi lider takmičenja, tim koji je najozbiljniji kandidat za osvajanje titule šampiona Evrope i sve to je veliki motiv za košarkaše trenera Duška Ivanovića.

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće večeras u Beogradu ekipu Olimpijakosa u meču 33. kola Evrolige.

"Bez obzira na sve, želimo da dobijemo ove dve utakmice na kraju. Olimpijakos je pokazao da ima jednu od najboljih ekipa, i plasmanom na tabeli, i ekipom i kvalitetom koju poseduje. Ekipa koja ima izuzetan talenat, igraju godinama zajedno, igraju po automatizmu, dobro se poznaju, lako postižu koševe. Naš cilj je da im onemogućimo da postižu takve koševe, na svoj lagan način", kaže trener Ivanović i dodaoaje:

"Zdravstveno smo bolji, Branko Lazić je počeo jače da trenira, treninzima se vratio i Nemanja Nedović, dok će Ben Bentil za početak pauzirati sedam dana".

Crvena zvezda je dva kola pre kraja regularnog dela Evrolige trenutno 11. na tabeli sa skorom 15 ostvarenih pobeda i 17 poraza, a jedan od tih trijumf aostvaren je krajem prošle godine u Atini upravo protiv Olimpijakosa 90:86.

Evroliga, 33. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda – Olimpijakos 19.00
Žakgiris – Makabi 19.00
Fenerbahče – Efes 19.45
Valensija – Virtus 20.30
Real Madrid – Bajern 20.45
Baskonija – ASVEL 21.00

Petak

Panatinaikos – Alba 20.00
Olimpija – Barselona 20.30
Monako – Patrtizan 21.00