Evroliga

Kakva završnica "ANGT" turnira: Mega posle produžetka slavila protiv Zvezde u finalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2023 20:45
Kakva završnica "ANGT" turnira: Mega posle produžetka slavila protiv Zvezde u finalu MN Press

Neverovatno finale Evroliginog turnira za juniore! Spektakularnu utakmicu odigrali su Mega i Crvena zvezda u hali "Basket City", a na kraju su ipak bolji bili košarkaši Mege, i posle produžetka slavili 80:79 (18:23, 24:14, 18:19, 12:16, 8:7).

Pre svega, treba istaći neverovatnu odbranu Mege nad raspucanim Nikolom Topićem, koji se ipak probudio u finišu, ali i promašio bacanje koje bi Zvezdi donelo pobedu.

U produžetku je nešto bolja bila Mega, taman dovoljno da slavi, a ključan je bio Danilo Dodžić koji je prvo pogodio slobodna bacanja, a potom i zicer za pobedu.

Zvezda je imala dobru ideju u poslednjem napadu, ali je noga Andreja Mušickog zaustavila prodor Topića. Crveno-belima je ostalo četiri sekunde do kraja, iz ćoška je probao Andrej Lučić, ali nije uspeo uz zvuk sirene da donose svom timu trijumf.

 

 

Najbolji pojedinac u sastavu Mege bio je Filip Jović sa 15 poena, po 11 su dodali Asim Đulović i pomenuti Mušicki, koji je svom poenterskom učinku dodao i spektakularnih osam ukradenih lopti i deset asistencija.

Kod Zvezde se istakao Lazar Gačić sa 20 poena, pratio ga je Topić sa 18, a Andrija Vuković "ubacio" je 14.

Mega je osvajanjem ovog turnia "bukirala" svoje učešće na Fajnal-ejtu koji će biti održan u Kaunasu. Osim Mege, na tom turniru nadmetaće se Real Madrid, Barselona, Huventud, domači Žalgiris i "Next Generation" tim, što znači da ostaju i dve specijalne pozivnice, a nema sumnje da je Crvena zvezda jedan od glavnih kandidata za nju.

Najbolja petorka turnira: Serhio de la Reja (Valensija), Noa Esang (Pariz), Nikola Topić (Crvena zvezda), David Mirković (Next Generation) i Filip Jović (Mega).

MVP turnira: Nikola Topić (Crvena zvezda)