Vesti iz košarke

Španci tvrde: Adam Hanga spakovao kofere i odlazi u Huventud?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 08:30
Adam Hanga u završnim pregovorima sa Huventudom iz Badalone MN Press
Adam Hanga u završnim pregovorima sa Huventudom iz Badalone

Mađarski košarkaš Adam Hanga, prema tvrdnjama španskih medija, napustiće Crvenu zvezdu ovog leta i vratiće se na Pirinejsko poluostrvo, gde će od naredne sezone igrati za Huventud iz Badalone.

Iako je krilni centar Beograđana izrazio želju pred kraj sezone da ostane na Malom Kalemegdanu, gde je prošle godine potpisao "1+1" ugovor, iskusni mađarski košarkaš (35), prema svemu sudeći, vratiće se u Španiju gde je proveo veći deo karijere nastupajući za Manresu, Baskoniju, Real i Barselonu i potpisati ugovor sa timom iz Badalone.

Prema pisanjima španskih medija, Huventud je ozbiljno zaintereseovan za usluge Hange, čijim bi dovođenjem popunio rupe na krilnim pozicijama, a pregovori između njih su navodno u završnoj fazi. 

 

 

Adam Hanga imao je sasvim solidnu rolu u crveno-belom dresu ove sezone, gde je u Evroligi beležio osam poena, tri skoka i dve asistencije po meču. Zbog dobrih partija na međunarodnoj sceni i pre svega, sigurnosti koje je donosio u odbrani, bio je u planovima Janisa Sferopulosa i za narednu sezonu, ali je pitanje hoće li ostati na Malom Kalemegdanu.

Španski mediji istiću da je "stvar praktično rešena", a konačan rok da se Hanga izjasni je 15. jul. Mađarski reprezentativac i nekadašnji najbolji defanzivac Evrolige (2016/17) u više navrata je isticao da zbog porodice i činjenice da mu je rodna Budimpešta blizu, ne bi voleo da napušta Beograd, pa ćemo videti koliki će to biti faktor u pregovorima.