Evroliga

Osmeh Obradoviću ne silazi sa lica: Partizan je to što jeste zahvaljujući navijačima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2023 23:37
Osmeh Obradoviću ne silazi sa lica: Partizan je to što jeste zahvaljujući navijačima MN Press

Trener Partizana Željko Obradović bio je itekako zadovoljan igrom svoje ekipe protiv Real Madrida, koji je uprskos velikoj borbi, izgubio u Štark Areni u meču 32. kola Evrolige - 104:90.

Srpski tim je kao i u prethodnim duelima bio izuzetno motivisan. Vodio je tokom većeg dela susreta zahvaljujući odličnoj igri u drugoj četvrtini. U trećoj deonici Real je "pokazao zube", ali je "parni valjak" otklonio sve dileme po pitanju pobednika sredinom odlučujuće deonice kada je napravio seriju 17:4.

Susret u Areni ispratilo je čak 20.068 navijača, koji su svojom brojnošću oborili rekord Evrolige po poseti na jednoj utakmici.

"Partizan je to što jeste zahvaljući navijačima, velika zahvalnost, sve ovo što mi radimo, bez njih bi bilo nemoguće. Zadnja utakmica protiv PAO bi mogla da bude oko rekorda, a onda ako dođemo do top osam, videćemo", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Odličan nastup crno-belih zaslužan je zahvaljujući sjajnoj timskoj igri, sa čak šest dvocifrenih košarkaša.

"To je dokaz da želimo da igramo i da se nadmećemo. Večeras smo to dokazali, iako smo imali problema da branimo njihovu igru u tranziciji i slobodna bacanja. Real je igrao u sredu, mi u utorak. Mi smo izgubili utakmicu od Barselone zbog poena u tranziciji. To sam rekao i igračima pred utakmicu, imali smo i večeras par problema. Sreća ima igrača koji pokazuju sposobnosti što se tiče motivacije koji su stvarno iznad proseka."

Imao je i reči hvale za stručni štab.

"Trener ako nema dobar stručni štab i ako nema međusobnog poverenja, ne može ništa da uradi. Par puta sam rekao da je ovo najbolji stručni štab koji sam imao. Jedan od ključnih ljudi je Bata Zimonjić, radio sam i sa njegovim ocem (nabraja sada sve u stručnom štabu, hvali ih). Da bi jedan klub funkcionisao, svi segmenti kluba moraju da rade odlično. Ispred nas tek stoje veliki izazovi."
 

 

 

Osvrnuo se i na učinak centra Reala Valtera Tavaresa, koji se nije proslavio večeras u Areni (7p, 4sk, 3as).

"On je najdominantniji centar u Evropi. Imali smo problem na početku igre, zaustavio se na početku, imao je izlazne pasove za tri poena, svi sem njega su pogađali trojke. Jedna stvar je kada je in na terenu, a druga kada nije. Ili 1 na 1 Smailagič je slabiji fizički i niži od njega. Košarka se svodi da sa jedne strane imaš problem, a sa druge prednost. Lesor se vratio na onaj nivo na kojem je bio."

Prokomentarisao je i utakmicu legendi, koja je odigrana neposredno pred glavni meč.

"Zahvalnost ljudima koji su se setili toga. Video sam neke igrače iz Reala, znam ih dosta, imali smo izvanredno gostoprimstvo u Madridu, nadam se da su oni zadovoljni u Beogradu."

Za kraj se osvrnuo i na trubače ispred hale, koji su pesmom došli da pozdrave igrače i navijače Partizana.

"Nek se vesele ljudi, raduju se. Osam godina je prošlo otkako je Partizan igrao Evroligu".

Dva kola pre kraja ligaškog dela sezone, Partizan je na učinku 18-14 i šansu da overi plasman u Top 8 imaće protiv Monaka i Panatinaikosa. Susret u Kneževini na programu je 7. aprila, dok je duel sa grčkim timom nedelju dana kasnije u Beogradu.