Evroliga

Tavares hvalio Lesora: On je fenomenalan igrač, nedovoljno se priča o njemu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2023 15:00
Tavares hvalio Lesora: On je fenomenalan igrač, nedovoljno se priča o njemu MN Press

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 časova doečkuju ekipu Reala u okviru 32. kola Evrolige.

Centar madriskog tima, Valter Tavares, izjavio je da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv crno-belih:

"Biće nam teško, Partizan vodi najbolji evropski trener svih vremena ili bar jedan od najboljih. Neće nam biti lako, svi znamo koliko pažnje on posvećuje detaljima, koliko se detaljno sprema za svaku utakmicu, pogotovo kada su naspram najveći evropski klubovi. Igraće kod kuće pred svim tim navijačima, oni će sigurno gurati igrače napred", izjavio je Tavares za Mozzarsport, pa pohvalio Matijasa Lesora:

"Iskreno, mislim da mu se ne daje dovoljno kredita za ono što radi, jer igra fenomenalno. Stvarno je jedan od najboljih igrača takmičenja ove sezone, ali se malo priča o tome. Sjajan je na oba kraja terena, izuzetno aktivan. Može da uradi sve što treba u odbrani, u napadu ga saigrači izuzetno dobro koriste. Baš mi je čudno da se ne priča o njemu više, a pomogao je toliko Partizanu ove godine", zaključio je Tavares.

Za kraj, govorio je i o svom bivšem saigraču, Fakundu Kampacu, koji nastupa za Crvenu zvezdu:

"Njegova odluka je bila da dođe u Zvezdu. Svestan sam da je veoma teško izabrati dolazak u Evropu, ako ste već bili u NBA ligi. Ali pretpostavljam da je jako lepo igrati u Beogradu. Ljudi su strastveni, a to je ono što on voli. Verujem da je njegovo iskustvo do sada bilo fenomenalno", podvukao je Tavares.

Podsetimo, Partizan je trenutno na sedmom mestu Evrolige sa skorom 17/14. dok je Real drugi sa 22/9.