Evroliga

"Večiti" u Evroligi: Partizan dočekuje "kraljeviće", Zvezda protiv Asvela

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2023 08:30
"Večiti" u Evroligi: Partizan dočekuje "kraljeviće", Zvezda protiv Asvela MN Press

Košarkaši Partizana sutra uveče dočekuju Real Madrid u 32. kolu Evrolige i imaju novu "meč loptu" za plasman u Top 8. Crno-belima je za obezbeđeno mesto u plej-ofu potrebno da pobede Madriđane, a da Baskonija i Žalgiris izgube od Fenerbahčea, odnosno Valensije.

Meč u rasprodatoj Štark areni počinje u 20.30 sati, a uoči ovog duela trener Partizana Željko Obradović istakao je da njegovu ekipu čeka težak susret, naročito zbog gustog rasporeda.

"Četvrta utakmica u sedam dana. Sigurno nije lako, ali tako je, kako je. Znali smo taj raspored, da će biti veoma teško. Išli smo iz utakmice u utakmicu, imali smo dva dana, juče trenirali u nešto lakšem ritmu, a danas smo pokušali da odradimo trening kakav inače radimo pred utakmicu", rekao je trener crno-belih Željko Obradović za klupski sajt i dodao:

"Još juče smo krenuli da pričamo o Real Madridu, timu koji je u toj poziciji kojoj jeste, a pričati o Real Madridu i svemo onome šta on predstavlja u evropskoj košarci i šta je ove godine sa ovim rosterom, mislim da nema potrebe. Čeka nas teška utakmica i još jedna prilika da damo sve od sebe i da vidimo da li možemo da odigramo neke minute bolje nego na prethodnoj utakmici protiv Barselone", zaključio je Obradović.

Pola sata kasnije, startovaće i meč između Asvela i Crvene zvezde, a ekipa Duška Ivanovića mora da pbedi ukoliko želi da zadrži nekakvu nadu za Top 8.

Da bi se crveno-beli plasirali u plej-of, potrebno je da pobede u preostala tri meča (pomenuti Asvel, Olimpijakos, Fenerbahče), a da Žalgiris i Baskonija izgube sve utakmice do kraja.

Pred susret sa francuskim predstavnikom, Duško Ivanović je istakao:

"Asvel je super atletska ekipa. Protiv njih je teško igrati, igraju prilično slično kao Valensija. Međutim, oni su fizički dominantniji u odnosu na Valensiju i uz to imaju visokog centra koji pravi razliku u reketu", rekao je Ivanović, a prenosi zvanični sajt kluba.

Evroliga, 31. kolo

Četvrtak

Efes - Virtus 86:67
Makabi - Armani 85:66
Barselona - Alba 72:56

Petak

Bajern - Monako 19.00
Žalgiris - Valensija 19.00
Baskonja - Fenerbahče 20.30
Partizan - Real Madrid 20.30
Olimpijakos - Panatinaikos 20.30
Asvel - Crvena zvezda 21.00