Evroliga

Dante Egzum drugi put u nizu kandidat za MVP igrača meseca Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2023 22:03
Dante Egzum drugi put u nizu kandidat za MVP igrača meseca Evrolige MN Press

Košarkaš Partizana Dante Egzum skrenuo je pažnju na sebe dominantnim partijama u Evroligi, gde je tokom ovog meseca bio jedan od ključnih igrača crno-belih u trci za plej-of.

Australijanac je tokom marta u proseku beležio 13.5 poena po utakmici, a zbog odličnih izdanja u dresu beogradskog kluba, ušao je u uži krug kandidata za najkorisnijeg igrača Evrolige za tekući mesec.

"Drugi mesec u nizu Dante Egzum iz Partizana nalazi se među kandidatima za MVP meseca u Evroligi. Australijski plejmejker je prosečno imao 13,5 poena, 4 asistencije i indeks korisnosti 18,2 za šest mečeva u martu čime je pokazao boljitak u odnosu na februar gde je takođe bio sjajan. Partizan ima 4 pobede i 2 poraza u martu, a Egzum je bi u slučaju dobijanja MVp nagrade postao drugi Australijanac kome je to pošlo za rukom jer je Aleks Marić to učinio 2009. godine u decembru kao centar Partizana", stoji u analizi Evrolige.
 

 

 

Uz njega, za titulu MVP igrača konkurisali su i Vejd Boldvin (Makabi Tel Aviv), Džordan Lojd (Monako), Nikola Mirotić (Barselona), Džanan Musa (Real Madrid) i Šabaz Nejpir (Armani).

Tri kola pre kraja regularnog dela sezone Partizan zauzima sedmo mesto tabele sa učinkom 17-14. Naredni meč odigraće protiv Real Madrida u petak, a za plasman u Top 8 fazu, crno-belima je potrebna pobeda nad španskim velikanom, kao i da Baskonija i Žalgiris zabeleže poraze protiv Fenerbahčea i Valensije.