Evroliga

Egzum i Avramović složni posle poraza od Barselone: Glavu gore, okrećemo se Real Madridu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2023 13:22
Egzum i Avramović složni posle poraza od Barselone: Glavu gore, okrećemo se Real Madridu MN Press

Košarkaši Partizana nisu uspeli da naprave još jedno podvig u Evroligi posle pobede nad Olimpijakosom. Uprkos velikoj borbi i hrabroj igri, izgubili su od Barselone u Beogradu 89:80 i tako propustili šansu da se praktično domognu plej-of faze četiri kola pre kraja reguralnog dela sezone.

Kao i na prethodnim utakmicama, ekipa Željka Obradoviča je bila jako motivisana. Odlično je parirala rivalu u prvom poluvremenu, gde je neko vreme provela u vođstvu, ali je kvalitet Katalonaca presudio u poslednjoj četvrtini.

Nakon utakmice, utiske su sumirali košarkaši Partizana Dante Egzum Aleksa Avramović, koji su, naravno, bili nezadovoljni rezultatom, ali ne i prikazanom igrom.

"Teško je, to je sve što mogu da kažem. Mislim da smo se borili, postoje neke sitnice koje smo mogli da uradimo bolje i naučićemo nešto iz ove utakmice. Nema za čim da se žali, ali želimo da pobedimo svakog na svom terenu. Moraćemo da zaboravimo ovaj meč i da se okrenemo sledećem, čeka nas još jedna velika utakmica. Pred nama su teški mečevi, koje moramo da dobijemo ako želimo da nastavimo da se takmičimo", rekao je Egzum posle utakmice.
 

Sličnog mišljenja bio je i Aleksa Avramović.

"Znali smo šta donosi ova utakmica, glave su nam gore, imamo izuzetan period iza nas posle Kupa, sve utakmice smo pobedili sem meča sa Fenerbahčeom. Imamo samopouzdanje, verujemo jedni drugima, ovo je prošlo, uradićemo analizu i spremamo se za Real Madrid."

Nije propustio priliku ni da se zahvali navijačima, koji su do poslednjeg mesta napunili najveću dvoranu u ovom delu Evrope.

"Pre svega hvala navijačima, iskreno, od prve sekunde i kada smo bilo na -12 i kada smo vodili bili su na istom intenzitetu. Dobra utakmica, ekipa Barselone je pokazala suv kvalitet nekim teškim šutevima Mirotića i Laprovitole, Satoranski je na kraju ubacio dva bitna šuta. Dobro im je kružila lopta, mi smo se borili, igrali na ivici faula, što je nekad bilo tolerisano, nekada suđeno", zaključio je Avramović.

Partizan je trenutno na učinku od 17 pobeda i 14 poraza, a do kraja prvog dela sezone odigraće mečeve sa Real Madridom, Monakom i Panatinaikosem.