Evroliga

Evroliga objasnila šta deli Partizan od plej-ofa: Zvezda bi mogla da pomogne najvećem rivalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2023 19:47
Evroliga objasnila šta deli Partizan od plej-ofa: Zvezda bi mogla da pomogne najvećem rivalu MN Press

Košarkaši Partizana dočekuju Barselonu u Beogradu u sklopu 31. kola Evrolige, a susret iz Štark Arene na programu je od 20:30 časova.

Tim Željka Obradovića vezao je dve pobede u nizu, najpre nad šampionom Evrope, Efesom, da bi zatim nadigrao i lidera takmičenja, Olimpijakos, za 17. pobedu u sezoni. Partizan je tako četiri kola pre kraja regulanog dela sezone stigao nadomak plej-ofa, a za mesto među osam najboljih ekipa Evrope potrebna mu je još jedna pobeda.

Međutim, pored tog trijumfa, crno-beli će zavisiti i još od nekih rezultata, a ukoliko se "kockice sklope" u korist srpskog tima, Željko Obradović i Partizan bi mogli da obezbede kartu za nokaut fazu već i po završetku ovog kola.

Detaljnije informacije o tome dala je Evroliga, koja je u dva scenarija opisala šta je sve potrebno crno-belima da dođu do Top 8 faze takmičenja.

Prema prvom, "parni valjak" bi mogao u plej-of ukoliko savlada Barselonu, a poraze zabeleže Valensija, Armani i Žalgiris, dok bi u drugoj varijanti, crno-belima odgovarali porazi Valensije, Milana i Baskonije, naravno, u slučaju večerašnje pobede nad Kataloncima.

Armani danas gostuje Efesu u Istanbulu, Baskonija na svom terenu dočekuje Albu, dok će sutra Žalgiris ugostiti Monako u Kaunasu, a poslednji, možda i ključni meč odigraće se u Beogradu, gde će Crvena zvezda odmeriti snage sa Valensijom.

Partizan pored 17 pobeda ima i 13 poraza. Trenutno je šesti na tabeli, a do kraja regularnog dela sezone će odigrati utakmice sa Barselonom, Real Madridom, Monakom i Panatinaikosom.