Evroliga

Prepuna Arena adut za Top 8: Partizan dočekuje Barselonu, pobeda donosi plej-of Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2023 08:59
Prepuna Arena adut za Top 8: Partizan dočekuje Barselonu, pobeda donosi plej-of Evrolige MN Press

Dobre partije košarkaša Partizana ove sezone u Evroligi večeras bi od 20.30 časova mogle da budu i naplaćene plasmanom u Top 8 fazu.

Naravno, to neće iti ni malo lako, jer u goste crno-belima dolazi Barsleona, ali ako se uzme forma u kojoj se nalazi tim trenera Željka Obradovića, kao i činjenica da je "Štark Arena" rasprodata, srpski predstavnik i te kao ima čemu da se nada u duelu protiv Katalonaca.

Gosti iz Španije već su obezbedili plasman u nastavak takmičenja, pa bi i sa te strane domaći igrači mogli da imaju veći motiv u ovom meču.

"Znamo vrlo dobro sve kvalitete Barselone i pripremali smo se od meča sa Cedevitom Olimpijom za ovaj duel. Španski tim je jedan od najjačih u Evropi, napravljen da juri titulu u ovom takmičenju, igraju timski gde se mnogo pažnje posvećuje odbrani, a ključni igrač u tom segmentu je bivši prvotimac Partizana Jan Veseli", kaže trener crno-belih Željko Obradović.

Igrači Partizana u ovaj susret ulaze kao 6. tim na tebli Evrolige, do kraja takmičenja su ostala četiri kola i crno-belima je potreban jedan trijumf da bi i matematički obezbedili plamna u Top 8 fazu. U redovima srpskom predstavnika veruju da to mogu da ostvare već večeras.

Evroliga. 31. kolo

Utorak

Makabi – Virtus 18.00
Efes – Olimpija 19.30
Panatinaikos – Bajern 19.30
Partizan – Barselona 20.30
Baskonija – Alba 20.30

Sreda

Žalgiris – Monako 18.00
Crvena zvezda – Valensija 19.00
Olimpiijakos – ASVEL 20.00
Real Madrid – Fenerbahče 20.45