Vesti iz košarke

Naneli pohvalio navijače: Moja dosadašnja iskustva ne mogu ni da se porede sa ovim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2023 12:00
Naneli pohvalio navijače: Moja dosadašnja iskustva ne mogu ni da se porede sa ovim MN Press

Košarkaš Partizana, Džejms Naneli, dao je intervju za klupsku televiziju u kome je potvrdio da je spreman za poslednji deo sezone.

Amerikanac je u jednom momentu bio u lođoj formi, opali su mu procenti i minutaža, ali je Željko Obradović imao strpljenja za njega, postepeno mu ukazivao sve više poverenja, a Naneli se za sve to odužio protiv Olimpijakosa, kada je predvodio crno-bele do velike pobede koja je Partizan dovela na korak od Top 8 faze.

"Pokušavam da budem dobar u jednostavnim stvarima. Mislim da sam takav bio kroz celu karijeru, u svemu solidan, efikasan. Tako igram. Pokušavam da bude koristan. Znam da mogu da pogodim, da mogu da doprinesem pasom, šta god je timu potrebno."

Dodao je i da mu motivacije ne manjka.

"Ja pokušavam da imam isti pristup u svakoj utakmici. Meni zaista nije teško da pronađem motiv, jer ovo je naš posao. Moramo sami sebe da motivišemo za svaku pojedinačnu utakmicu. Nije važno ko je protivnik, želim da uništim svakoga. Najozbiljnije, uopšte mi nije važno ko je na terenu. Svaka utakmica je prilika za dokazivanje sebi, ali i svima drugima. Trenerima, saigračima, navijačima, ali i najvažnije – samom sebi."

Uporedio je Amerikanac ovu godinu sa sezonom 2016/17, kada je u dresu Fenerbahčea zajedno sa Željkom Obradovićem pokorio Evroligu.

"Po mom mišljenju je svaka sezona drugačija. Dinamika svakog tima je drugačija. Tad kad smo osvojili, imali smo probleme, ali smo uhvatili ritam tokom sezone. Bili smo iskusniji, iskustvo jeste važno, ali i neiskustvo ima svoje prednosti. Mlađi si, imaš više energije. Osvajanje evrotitule sa Fenerom je bilo sjajno. Pravi je blagoslov bilo biti deo tako velike organzizacije, imati takve saigrače, sve sjajne momkue. Potpuno drugačiji tim, ali i ovde takođe imam sjajne saigrače. Odlični momci, sa karakterom. Lako je igrati i povezati se sa njima. Drugačije je, ali opet, lepo je igrati za istog trenera. Kad si u njegovom timu znaš da će se raditi jako, da će biti teško i tesno, ali da će sve funkcionisati poput stare, dobre mašine."

Istakao je i da su svi u redovima crno-belih spremni za finiš sezone.

"Mislim da smo svi spremni za najvažniji deo sezone. Za ovo treniramo, za ovo igramo toliko utakmica, da bismo došli do završnice. Pokušavamo da se izborimo za plej-of Evrolige i nastavimo svoj put u ABA ligi"

Naravno, nije propustio priliku i da se zahvali navijačima na podršci.

"Navijači su odlični. Pričali smo o tome pre početka sezone. Ali ne mogu ni to, ni svoja dosadašnja iskustva da uporedim s ovim što sam doživeo. Hvala svim navijačima", poručio je Naneli.